ΔΗΚΟ «Πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα έργα αποκατάστασης της κατεχόμενης Μονής Αποστ. Ανδρέα»

ImageΤην αναγκαιότητα να ξεκινήσουν άμεσα τα έργα συντήρησης, επιδιόρθωσης και αποκατάστασης της κατεχόμενης Ιεράς Μονής του Αποστόλου Ανδρέα, εξέφρασε σήμερα ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Αντώνης Αντωνίου, προσθέτοντας ότι ''το όλο θέμα είναι πολύ σημαντικό και θα πρέπει να τεθεί άμεσα και στις απευθείας συνομιλίες'' για λύση του Κυπριακού.

Σε δηλώσεις, μετά τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Συγκοινωνιών, η οποία συζήτησε το θέμα ''Η ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών μελέτης και υλοποίηση της αναστήλωσης της ιεράς μονής Αποστόλου Ανδρέα'', ύστερα από πρόταση των βουλευτών Αντώνη Αντωνίου και Ζαχαρία Κουλία, ο κ. Αντωνίου είπε ότι είναι κοινή διαπίστωση για άμεση έναρξη των έργων και πρόσθεσε πως σε περίπτωση σεισμού κλίμακας 3-4 βαθμών ρίχτερ, υπάρχει ο κίνδυνος κατάρρευσης της Μονής. 

''Παρόλο που τα σχέδια και οι μελέτες έχουν ολοκληρωθεί από το 2007 με 2008 και έχουν εγκριθεί από το Τμήμα Αρχαιοτήτων, την Ιερά Αρχιεπισκοπή και από τις κατοχικές αρχές, εντούτοις εδώ και δυόμιση χρόνια δεν προχωρούν τα έργα γιατί δεν μπορούν να μετακινήσουν οκτώ με εννέα πραματευτάδες πέντε με δέκα μέτρα, εκεί όπου τους έχουμε ανεγείρει νέα υποστατικά για να ασκούν τις δραστηριότητες τους'', είπε ο κ. Αντωνίου. 

Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ διερωτήθηκε ''όταν ο κ. Ταλάτ και ο κ. Ερόγλου δεν μπορούν να μετακινήσουν οκτώ με εννέα πλανοδιοπώλες οι οποίοι είναι έποικοι, πως είναι δυνατό να αποφασίσουν για την απομάκρυνση εποίκων από την Κύπρο''. 

Ανέφερε ότι η Ιερά Μονή του Αποστόλου Ανδρέα είναι ένα αρχαίο, θρησκευτικό και ιστορικό μνημείο με τεράστια σημασία για ολόκληρη την Κύπρο. 

''Έχουμε καθήκον όλοι να διαφυλάξουμε, αναδείξουμε και να προστατεύσουμε την πλούσια πολιτιστική κληρονομία στα κατεχόμενα για να παραμείνει ζωντανή η θέληση για απελευθέρωση'', κατέληξε ο κ. Αντωνίου.

Εμφανίσεις: 55520
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!