Σύλλησαν τους τάφους των Αρχιεπισκόπων Κύπρου

ImageΝέο ανοσιούργημα, νέοι βανδαλισμοί και σύληση τάφων στην Κύπρο. Οι βέβηλοι δεν δίστασαν να κτυπήσουν, υπό την κάλυψη του σκότους, αυτή την φορά τους τάφους των Αρχιεπισκόπων Κύπρου στο παλαιό νεκροταφείο του Αγίου Σπυρίδωνα στο πιο κεντρικό σημείο της Λευκωσίας, λίγα μέτρα από Αστυνομικό Σταθμό.

Σύμφωνα με την αστυνομία άγνωστοι μετακίνησαν τρεις ταφόπλακες και συγκεκριμένα από τον τάφο του Σωφρονίου Γ΄, ο οποίος διετέλεσε Αρχιεπίσκοπος Κύπρου από το 1865 μέχρι το 1900, από τον τάφο του Αρχιεπισκόπου Κυρίλλου Β΄ (1909-1916) και από τον τάφο του Αρχιεπισκόπου Κυρίλλου Γ΄ (1916-1933).

Από τον τάφο του Αρχιεπισκόπου Σωφρονίου Γ΄ απουσιάζει το οστεοφυλάκιο, ενώ από τους τάφους των Αρχιεπισκόπων και του Κυρίλλου Β΄ και Κυρίλλου Γ΄ απλώς υπήρξε μετακίνηση της ταφόπλακας, χωρίς να υπάρξει μετακίνηση του οστεοφυλακίου.

Αναφερόμενος στα γεγονότα, ο εκπρόσωπος της Κυπριακής Αστυνομίας κ. Κατσουνωτός σημείωσε πως «γύρω στις 3:30 το πρωί εκδηλώθηκε πυρκαγιά στον περίβολο της Εκκλησίας του Αγίου Σπυρίδωνα στην περιοχή Λυκαβηττού. Επί τόπου μετέβησαν μέλη του Αστυνομικού Σταθμού Λυκαβηττού, διαπιστώνοντας ότι υπήρχε πυρκαγιά σε σωρό από σκουπίδια, την οποία κατέσβησαν από μόνοι τους. Στο μεταξύ, στη σκηνή αφίχθηκε και η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Από τον έλεγχο που έγινε στον περίβολο της εκκλησίας, όπου βρίσκεται και το παλαιό Κοιμητήριο, διαπιστώθηκε ότι τρεις ταφόπλακες είχαν μετακινηθεί».

Ως προς τον χρόνο και τις συνθήκες μετακίνησης των οστεοφυλακίων, ο κ. Κατσουνωτός είπε πως είναι κάτι που θα φανεί από τις περαιτέρω εξετάσεις της Αστυνομίας.

Ιδιαίτερα συγκλονισμένος ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β΄, καταδίκασε τη βέβηλη πράξη και το νέο αυτό ανοσιούργημα, αποδίδοντας την σε «άτομα με πολύ αρρωστημένα μυαλά», όπως ανέφερε.

Image

 

Εμφανίσεις: 73181
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!