Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος κατηγόρησε τον Πρόεδρο της Κύπρου Χριστόφια

ImageΟ Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος κατηγόρησε ευθέως τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δ. Χριστόφια, ότι ψεύδεται στο θέμα της φορολόγησης της επιχειρηματικής δραστηριότητας της Εκκλησίας.

Σχολιάζοντας δήλωση του Προέδρου, ότι όλες οι επιχειρηματικές δραστηριότητες της Εκκλησίας πρέπει απ' εδώ και πέρα να φορολογούνται, ο αρχιεπίσκοπος δήλωσε στο ΡΙΚ: «Να μην κάνουμε λαϊκισμούς και να λέμε ψέματα. Η Εκκλησία πληρώνει φόρους. Δεν είμαστε φοροφυγάδες».

Ο κ. Χρυσόστομος πρόσθεσε ότι φορολογείται το εισόδημα της αξιοποιημένης εκκλησιαστικής περιουσίας και ότι η Εκκλησία συμμορφώνεται πλήρως με τη νομοθεσία και καταβάλλει φόρους. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου, εξέφρασε τη λύπη του για τη δήλωση του Αρχιεπισκόπου ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας λέει ψέματα.

Κάλεσε δε, τον προκαθήμενο να απαντήσει, γιατί η Εκκλησία μπήκε σε διάλογο με την προηγούμενη κυβέρνηση για να διευθετηθούν τα ζητήματα της οικονομικής δραστηριότητας της Εκκλησίας και επειδή δεν «τα βρήκαν» κατέληξαν σε μια άτυπη συμφωνία. 

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι θέλει να συνεχίσει τον διάλογο, που είχε ξεκινήσει με τον Αρχιεπίσκοπο, ώστε να καταλήξουν στο θέμα της φορολόγησης των δραστηριοτήτων της Εκκλησίας», κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Εμφανίσεις: 60873
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!