Τρισάγιο στα φυλακισμένα μνήματα τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου

ImageΤρισάγιο στην μνήμη των ηρώων του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα του 1955-1959, τελέστηκε σήμερα στα Φυλακισμένα Μνήματα στη Λευκωσία, ενόψει της Εθνικής Επετείου της 1ης  Απριλίου.

Το τρισάγιο τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’ και σε αυτό παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Λουκάς Λουκά, ο Αρχηγός της ΕΦ Πέτρος Τσαλικίδης, η Βουλευτής του ΑΚΕΛ Σκεύη Κουκουμά, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, ο Αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος και οι Ευρωβουλευτές Ελένη Θεοχάρους και Αντιγόνη Παπαδοπούλου.

Μετά το πέρας του ιερού τρισάγιου ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος, κατέθεσε στεφάνη προς τιμήν των ηρώων.

Τέλος, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης κ. Λουκά, σε δηλώσεις μεταξύ άλλων τόνισε: «το ελάχιστο που μπορούμε να προσφέρουμε σε αυτούς που θυσιάστηκαν είναι να διατηρήσουμε τη μνήμη τους και να τους τιμούμε πάντα. Η διατήρηση της μνήμης των αγωνιστών του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα αποτελεί χρέος της πολιτείας αλλά και όλων των πολιτών. Οι ήρωες του ’55-’59μείναι οι καθοδηγητές που δίνουν το παράδειγμα» για να συνεχίσει τον αγώνα του ο κυπριακός λαός.

Εμφανίσεις: 129272
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!