Την Κωνσταντινούπολη θα επισκεφθεί ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου

ImageΤετραήμερη επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη και το Οικουμενικό Πατριαρχείο, θα πραγματοποιήσει το δεύτερο δεκαήμερο του Απριλίου (16- 20) ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος.

Να αναφερθεί, ότι ο Προκαθήμενος της Κυπριακής Εκκλησίας θα έχει συνάντηση και με τον Πρωθυπουργό της Τουρκίας κ. Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν, παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Επίσης, σε δηλώσεις του, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος, όσον αφορά την συνάντηση με τον Τούρκο Πρωθυπουργό, τόνισε: «Συνήθως την τελευταία στιγμή ορίζεται η ώρα και ο χώρος και αυτά τα έχουμε αναθέσει και τα έχει αναλάβει με πολλή αγάπη ο ίδιος ο Οικουμενικός Πατριάρχης. Εκείνος θα διευθετήσει τη συνάντηση».

Πάντως, λίγες ημέρες πριν την προγραμματισμένη επίσημη επίσκεψη του στην Κωνσταντινούπολη και το Φανάρι ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος στο πασχαλινό μήνυμα του, έθεσε το ζήτημα του Κυπριακού, ως πρόβλημα εισβολής και κατοχής.

Να αγωνιστούμε για απελευθέρωση, και όχι για μια οποιαδήποτε "επανένωση"», υπογράμμιζε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Χρυσόστομος.

Τέλος, τόνιζε: "Είναι καιρός να αξιοποιήσουμε την ένταξή μας στην Ευρώπη. Δεν είμαστε Ευρωπαίοι δεύτερης κατηγορίας, ώστε μόνο εμείς να μη δικαιούμαστε ό,τι δικαιούνται όλοι οι άλλοι. Αν εμείς δεν αγωνιστούμε με σθένος, κανένας δεν θα ενδιαφερθεί, αυτοβούλως, για μας. Προτρέπουμε, ως εκ τούτου, και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την πολιτική ηγεσία όπως ενωτισθούν τη φωνή του χρέους, που προέρχεται από την υπερτρισχιλιετή ελληνική Ιστορία μας και τη δισχιλιετή χριστιανική πορεία μας, και μη ενδώσουν σε δυσκολίες και πιέσεις".

Εμφανίσεις: 56662
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!