Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου σε Βρυξέλλες και Κωνσταντινούπολη

ImageΗ Α.Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος αναχωρεί από τον αερολιμένα Λάρνακας αύριο Τρίτη, 13η Απριλίου 2010 και ώρα 09.10΄ (πτήση CY334), μεταβαίνοντας στην έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες.

Στις Βρυξέλλες ο Μακαριώτατος θα παραστεί και θα χαιρετίσει την επίσημη εναρκτήρια τελετή του Σεμιναρίου, το οποίο διοργανώνει η Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σε συνεργασία με την Επιτροπή Εκκλησίας και Κοινωνίας του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Εκκλησιών, με θέμα «Θρησκευτικές ελευθερίες και ιεροί χώροι στη Δημοκρατία της Κύπρου» (Religious Freedom and Holy Sites in the Republic of Cyprus).

Το Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και θα τελεί υπό την υψηλή προστασία της Α.Ε. του τέως Προέδρου αυτού Δρος Hans-Gert Pöttering και υπό την αιγίδα της Ευρωβουλευτού Δρος Ελένης Θεοχάρους, οι οποίοι και θα το προσφωνήσουν.

Ομιλίες, επίσης, εις αυτό θα γίνουν κατά σειρά από το Μόνιμο Αντιπρόσωπο της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση κ. Ανδρέα Μαυρογιάννη, τον Αντιπρόσωπο των Αρμενίων στη Βουλή των Αντιπροσώπων Δρα Antranik Ashdjian, το Διευθυντή της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση Θεοφιλέστατο Χωρεπίσκοπο Νεαπόλεως κ. Πορφύριο, το Διευθυντή της Επιτροπής Εκκλησίας και Κοινωνίας του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Εκκλησιών Αιδεσιμολογιώτατο Rüdiger Noll και το Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο των Μαρωνιτών της νήσου κ. Youssef Soueif.

Κατά τη μετάβασή του στις Βρυξέλλες τον Μακαριώτατο θα συνοδεύουν ο Θεοφιλέστατος Χωρεπίσκοπος Καρπασίας κ. Χριστοφόρος και ο Διευθυντής του Ελεγκτικού Τμήματος της Εκκλησίας της Κύπρου κ. Ιωάννης Χαριλάου.

Από τις Βρυξέλλες, και ύστερα από πρόσκληση της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, ο Μακαριώτατος θα μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη, όπου και θα πραγματοποιήσει την ειρηνική του επίσημη επίσκεψη στο εκεί Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Ο Μακαριώτατος θα αφιχθεί στον αερολιμένα Κωνσταντινουπόλεως, μέσω Αθηνών, την Παρασκευή, 16η Απριλίου 2010 και ώρα 20.15΄ (πτήση ΟΑ319).

Το πρωί του Σαββάτου, 17ης Απριλίου θα τελεστεί πανηγυρική Δοξολογία και αμέσως μετά θα γίνει στην Αίθουσα του Θρόνου του Πατριαρχείου η επίσημη υποδοχή της Α.Μ. του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου από την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως κ.κ. Βαρθολομαίο.

Στη συνέχεια θα διεξαχθούν οι επίσημες συνομιλίες μεταξύ των Αντιπροσωπειών των δύο Εκκλησιών.

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, ο Παναγιώτατος θα παραθέσει ανεπίσημο γεύμα προς τιμή του Μακαριωτάτου.

Το απόγευμα ο Μακαριώτατος θα επισκεφθεί διάφορα αξιοθέατα.

Το πρωί της Κυριακής, 18ης Απριλίου οι Προκαθήμενοι των δύο Εκκλησιών θα προστούν του Αρχιερατικού Συλλειτούργου, που θα τελεστεί στην εορτάζουσα Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής Βαλουκλή. Περί το τέλος του Συλλειτούργου, ο Παναγιώτατος θα προσφωνήσει το Μακαριώτατο. Θα ακολουθήσει αντιφώνηση του Μακαριωτάτου. Θα γίνει, επίσης, ανταλλαγή δώρων.

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο Παναγιώτατος θα παραθέσει επίσημο γεύμα προς τιμή του Μακαριωτάτου και της Συνοδείας του.

Δείπνο προς τιμή του Μακαριωτάτου θα παραθέσει, επίσης, ο Παναγιώτατος και το βράδυ της Κυριακής στην Πατριαρχική του κατοικία.

Τη Δευτέρα, 19η Απριλίου, ο Μακαριώτατος θα μεταβεί στη Χάλκη, όπου και θα επισκεφθεί την εκεί Θεολογική Σχολή.

Το βράδυ ο Μακαριώτατος θα παρακαθήσει σε επίσημο γεύμα που θα παραθέσει προς τιμή του ο Έντιμος Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Κωνσταντινούπολη  κ. Βασίλειος Μπορνόβας.

Από την Κωνσταντινούπολη ο Μακαριώτατος θα επιστρέψει, επίσης μέσω Αθηνών, στον αερολιμένα Λάρνακας την Τρίτη, 20ή Απριλίου 2010 και ώρα 14.25΄ (πτήση CY313).

Κατά την ειρηνική επίσκεψή του στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως τον Μακαριώτατο θα συνοδεύουν ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Πάφου κ. Γεώργιος, ο Θεοφιλέστατος Χωρεπίσκοπος Χύτρων κ. Λεόντιος, ο Ιερολογιώτατος Διάκονoς π. Κυπριανός Κουντούρης, ο Διευθυντής του Ελεγκτικού Τμήματος της Εκκλησίας της Κύπρου κ. Ιωάννης Χαριλάου και ο Φιλόλογος κ. Ιωάννης Γιάγκου.

Εμφανίσεις: 82035
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!