Κύπρου Χρυσόστομος «Εάν παραπλανηθεί η Ε.Ε τότε το κυπριακό θα λήξει άδοξα»

ImageΗ καταστροφή της πολιτιστικής κληρονομίας στα κατεχόμενα, αλλά και το Κυπριακό, ιδιαίτερα το θέμα του απευθείας εμπορίου, συζητήθηκαν στη σημερινή κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε στις Βρυξέλλες ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) Ζοζέφ Ντολ. 

Αναφερόμενος στη συνάντηση ο κ. Χρυσόστομος επισήμανε ότι είχε την ευκαιρία να εξηγήσει στον κ. Ντολ για τα μνημεία στις κατεχόμενες περιοχές τα οποία το ένα μετά το άλλο πέφτουν και καταστρέφονται. «Μας απασχολεί πολύ αυτό, συνέχισε, και για το λόγο αυτό απευθυνθήκαμε και στον Τούρκο Πρωθυπουργό».

Ο Αρχιεπίσκοπος που, όπως είπε, επισκέφτηκε και προσωπικά τις κατεχόμενες περιοχές, ζήτησε την επέμβαση του Προέδρου του ΕΛΚ, επισημαίνοντας ότι εάν τα μνημεία πέσουν, επειδή είναι κτισμένα με πέτρα δεν ξαναφτιάχνονται και γι’ αυτό πρέπει να προλάβουμε, είπε.

Ο κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε τον κ. Ντολ για την υποστήριξη που βρήκε στο θέμα αυτό. 

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου συζήτησε επίσης με τον Πρόεδρο του ΕΛΚ και το θέμα του απευθείας εμπορίου, επισημαίνοντας στο συνομιλητή του ότι αυτό που θέλουν οι Τ/κ μέσω των λιμανιών και αεροδρομίων που ελέγχουν δεν είναι να κάνουν εμπόριο, αλλά επιδιώκουν αναγνώριση, θέλουν κρατική υπόσταση, τόνισε.

«Εάν παραπλανηθεί η ΕΕ και δεν πιστεύω ότι θα παραπλανηθεί, τότε το κυπριακό θα λήξει άδοξα, οι συνομιλίες θα σταματήσουν γιατί το ενδιαφέρον τον Τ/κ είναι να πάρουν τεχνική αναγνώριση», κατέληξε.

Από την πλευρά του, ο κ. Ντολ δήλωσε ότι δεν είναι φυσιολογικό να τίθεται σε κίνδυνο η πολιτιστική κληρονομία.

Όλοι στην Ευρώπη είναι περήφανοι για τη διατήρηση των εκκλησιών και τόπων λατρείας, ενώ στην περιοχή αυτή (τα κατεχόμενα) είναι εγκαταλειμμένες σε κακή κατάσταση ή ακόμη και κατεστραμμένες και αυτό δεν είναι φυσιολογικό, είπε.

Όλοι συμφωνούμε ότι ο Κυπριακός λαός πρέπει να ζήσει σε συμβίωση, όπως και στο παρελθόν, ανέφερε, επισημαίνοντας ότι πρέπει να επιλυθεί αυτό το πρόβλημα (το Κυπριακό) πριν από οποιαδήποτε συζήτηση για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ.

Εμφανίσεις: 33271
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!