Η ηφαιστειακή στάχτη ίσως καθυστερήσει την επίσκεψη Κύπρου στο Φανάρι

ImageΟι διαταραχές στην εναέρια κυκλοφορία "θα μπορούσαν να διαρκέσουν δύο ημέρες'', αλλά ''αυτό εξαρτάται από τον τρόπο που θα εξελιχθεί το σύννεφο της ηφαιστειακής στάχτης από την Ισλανδία'', δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας Eurocontrol.

Υπολογίζεται ότι 4.000 με 5.000 πτήσεις, ίσως να επηρεαστούν μέσα στις επόμενες 24 ώρες, αφού σύμφωνα με το αεροδρόμιο των Βρυξελλών δεν θα πραγματοποιηθούν πτήσεις μέχρι τις 18:00 το απόγευμα της Παρασκευής 16 Απριλίου.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, είναι πιθανόν ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος, ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες να μην μπορέσει να πετάξει αύριο για Κωνσταντινούπολη.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα, να μετακινηθεί χρονικά η επίσκεψή του στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, 

Πάντως σύμφωνα με το πρόγραμμα της επισκέψεως, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος κανονικά πρέπει να αφιχθεί αύριο 16 Απριλίου στη Κωνσταντινούπολη, μέσω Αθηνών, στις 20:15 με αριθμό πτήσης (ΟΑ 319).

Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Κύπρου με Μάρτιν Σούλτς

Συνάντηση είχε σήμερα ο Προκαθήμενος της Κυπριακής Εκκλησίας, με τον Πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Ομάδας Μάρτιν Σούλτς, στην έδρα της Ευρωβουλής στις Βρυξέλλες.

Ο Αρχιεπίσκοπος πληροφόρησε, τον κ. Σούλτς για το σκοπό της επίσκεψής του, καθώς και για το σεμινάριο που έγινε στην Ευρωβουλή.

Ειδικότερα, του έθεσε το θέμα της προστασίας των μνημείων στα κατεχόμενα και ζήτησε τη βοήθειά του. Οι Βρυξέλλες πρέπει να επέμβουν γιατί εάν καταστραφούν τα μνημεία δεν μπορούν να αποκατασταθούν, ανέφερε.

Συζητήθηκε, επίσης, το θέμα του απευθείας εμπορίου, όπου ο Αρχιεπίσκοπος του επισήμανε ότι στόχος των Τ/κ δεν είναι εμπόριο, αλλά η αναγνώριση τους.

Επίσης, του ανέφερε, ότι το εμπόριο μπορεί να γίνει μέσω της κατεχόμενης Αμμοχώστου, αλλά με σφραγίδες των εγγράφων από την Κυπριακή Δημοκρατίας, αλλά οι Τούρκοι δεν το αποδέχονται.

Για το ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη είπε ότι γίνεται μετά πρόσκληση του Πατριάρχη Βαρθολομαίου. «Πιστεύω ότι θα συναντηθώ με τον Τούρκο Πρωθυπουργό, του έστειλα επιστολή, η στάση του ήταν θετική στο θέμα της συντήρησης των μνημείων, ενώ θα μου δοθεί η ευκαιρία να θίξω με λεπτομέρειες όλα τα προβλήματα σχετικά με το εθνικό μας θέμα, κατέληξε ο Αρχιεπίσκοπος.

Εμφανίσεις: 52574
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!