Ολοκληρώνεται η επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Κύπρου στο Φανάρι

ImageΟ Αρχιεπίσκοπος Νέας Ιουστινιανής και Πάσης Κύπρου κ. Χρυσόστομος, ύστερα από τις επισκέψεις του στις Βρυξέλλες και στην Κωνσταντινούπολη, επιστρέφει μαζί με τη συνοδεία του σήμερα Τρίτη, 20 Απριλίου 2010 και ώρα 20.25΄, μέσω Αθηνών, στον Αερολιμένα Λάρνακας (πτήση CY337).

Να αναφερθεί, ότι ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος πραγματοποίησε τριήμερη επίσημη επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, συνοδευόμενος από τους Μητροπολίτη Πάφου κ. Γεώργιο, Χωρεπίσκοπο Καρπασίας κ. Χριστοφόρο και Χωρεπίσκοπο Χύτρων Λεόντιο, Ηγούμενο της Ιεράς Μονής του Αγίου Νεοφύτου.

Ο Προκαθήμενος της Κυπριακής Εκκλησίας, κατά την επίσκεψη του στην Πόλη συλλειτούργησε την Κυριακή με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο στην Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής Μπαλουκλί.

Επίσης, ο Μακαριώτατος επισκέφθηκε τον Ναό της του Θεού Σοφίας, τον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου καθώς και την Θεολογική Σχολή της Χάλκης.

Ακόμη να σημειωθεί, ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψης πραγματοποιήθηκαν διμερείς συνομιλίες μεταξύ των δύο Εκκλησιών, οι οποίες διήρκησαν πάνω από δύο ώρες, μέσα σε κλίμα άριστο.

Η συζήτηση των δύο αντιπροσωπειών περιεστράφη γύρω από τα θέματα των διμερών σχέσεων καθώς και των διορθοδόξων επαφών και σχέσεων.

Συγκεκριμένα ο Παναγιώτατος, ερωτηθείς για τις συνομιλίες δήλωσε: «Είναι αρμονικές οι σχέσεις μας. Δεν μας χωρίζει τίποτα με την Εκκλησία της Κύπρου και αυτό φαίνεται και από τα πρόσωπα μας πόσο χαρούμενα είναι».

Τέλος, να αναφερθεί, ότι δεν πραγματοποιήθηκε τελικά συνάντηση μεταξύ του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου με τον Πρωθυπουργό της Τουρκίας κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Εμφανίσεις: 113645
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!