Αρχιεπίσκοπος Κύπρου για Ερόγλου: "Δεν αλλάζουν τα πράγματα"

ImageΤην εκτίμηση ότι ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα έπαιρνε περισσότερα από τη συνάντηση μαζί του, εξέφρασε απόψε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β`, γιατί, όπως εξήγησε, ο κ. Ερντογάν θα έδειχνε στον έξω κόσμο και ιδιαίτερα στους Ευρωπαίους ότι η Τουρκία είναι μια δημοκρατική χώρα, ενδιαφέρεται για τη συντήρηση των εκκλησιαστικών μνημείων στα κατεχόμενα και αυτό θα ήταν προς τιμήν τόσο του ιδίου όσο και της κυβέρνησης του. 

Σχολιάζοντας τη νίκη του Ντερβίς Ερογλου στις λεγόμενες εκλογές στα κατεχόμενα, ο Αρχιεπίσκοπος είπε ότι «δεν αλλάζουν τα πράγματα» και σημείωσε πως είτε είναι επικεφαλής της τ/κ κοινότητας ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ είτε ο Ντερβίς Ερογλου δεν έχει καμιά σημασία, αφού στο τέλος θα γίνει εκείνο που επιθυμεί η Αγκυρα. 

Σε δηλώσεις του στο Αεροδρόμιο Λάρνακας κατά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες και την Κωνσταντινούπολη, ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε ότι, επιστρέφοντας από τις δύο αυτές πόλεις, πήρε «πάρα πολλές εμπειρίες από πάσης απόψεως» και πρόσθεσε ότι «η ηγεσία μας, και της πολιτείας και της Εκκλησίας, πρέπει να βρίσκονται σε μιαν εθνική εγρήγορση, να ποδηγετούμε τον λαό μας και να του χαράσσουμε γραμμή, γιατί μόνο αν είμεθα διεκδικητικοί θα πετύχουμε τους στόχους μας``. 

``Αυτό πρόσεξα και στις Βρυξέλλες και στις συναντήσεις μου με πολλούς γέροντες εκεί που λευκάνθηκαν μέσα στην Εκκλησία, υπηρετούντες τον λαό, που έζησαν αρκετές αναμπουμπούλες και γνώρισαν πολύ καλά τους Τούρκους. Αυτό το άρωμα μπορώ να πω έχω πάρει από αυτούς τους ανθρώπους», σημείωσε.
Εμφανίσεις: 55590
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!