Στη Βουλή την Τρίτη ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος

ImageΕνώπιον της νομοθετικής εξουσίας θα βρεθεί για πρώτη φορά την ερχόμενη Τρίτη 11 του μήνα ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος για τους φόρους που οφείλει η Εκκλησία στο Κράτος και οι οποίοι υπολογίζονται σύμφωνα με τα όσα κατατέθηκαν σε προηγούμενη συνεδρία της επιτροπής στα €200 εκ. 

Στην επιτροπή ελέγχου, ο Αρχιεπίσκοπος θα βρεθεί πρόσωπο με πρόσωπο και με τη Γενική Ελεγκτή του Κράτους, Χρυστάλλα Γιωρκάτζη, η οποία στις εκθέσεις της υποδεικνύει αδιαλείπτως τα τελευταία χρόνια ότι η Εκκλησία δεν μπορεί να εξαιρείται της φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας. 

Πάντως, είναι γνωστή η θέση της Εκκλησίας επί του προκειμένου η οποία αρνείται να πληρώσει οτιδήποτε περισσότερο από όσα προνοεί προσύμφωνο που υπέγραψε με την κυβέρνηση πριν πέντε χρόνια, το οποίο όμως δεν επικυρώθηκε από το υπουργικό. 

Η συζήτηση αναμένεται να είναι ιδιαίτερα έντονη και σε αυτή θα συμμετέχει και ο Διευθυντής του Τμήματος Εσωτερικών Προσόδων, Γιώργος Πούφος, ο οποίος είχε δηλώσει ότι δεν μπορούν τα εισπραχθούν οι οφειλές της Εκκλησίας, χωρίς τη δική της συναίνεση. 

Στη συνεδρία κλήθηκαν επίσης να παραστούν ο Διευθυντής του Ελεγκτικού Τμήματος της Εκκλησίας, ο Γενικός Διευθυντής του υπουργείου Οικονομικών και ο Γενικός Εισαγγελέας.
Εμφανίσεις: 111960
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!