Επίσκεψη Μητροπολίτη Τύρου Ηλία στον Κύπρου Χρυσόστομο

ImageΕπισκέφθηκε το Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο, στο Γραφείο του στην Ιερά Αρχιεπισκοπή, στις 19 Μαΐου 2010, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τύρου και Σιδώνος κ. Ηλίας του Πατριαρχείου Αντιοχείας.

Ο Σεβασμιώτατος συνοδευόταν από το Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Ιάκωβο.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου είχε την ευκαιρία να ακούσει το Σεβασμιώτατο Τύρου και Σιδώνος κ. Ηλία για τα θέματα που αφορούν το Πατριαρχείο Αντιοχείας και ιδιαίτερα την Μητροπολιτική του περιφέρεια.

Ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε στις καλές σχέσεις των δύο Εκκλησιών, Αντιοχείας και Κύπρου, και ιδιαίτερα στις ωραίες αναμνήσεις από την επίσκεψη του στο Πατριαρχείο Αντοχείας. Εξέφρασε τις εγκάρδιες ευχές του προς το Μακαριώτατο Πατριάρχη Αντιοχείας κ. Ιγνάτιο.

Κατα τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα Διορθόδοξα και Διεκκλησιαστικά,  πού απασχολούν την Ορθόδοξη Εκκλησία ανά τον κόσμο και ιδιαίτερα στην περιφέρεια της Μέσης Ανατολής.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ιστορική περιοχή της Τύρου από τα χρόνια του Ιησού Χριστού και των Αποστόλων. Οι Ορθόδοξοι Χριαστιανοί  της περιοχής φέυγουν, λόγω των πιεστικών κοινωνικών συνθηκών.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ηλίας και ο Πανοσιολογιώτας Αρχιμ. Ιάκωβος ευχαρίστησαν το Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου για την συμπαράσταση της Εκκλησίας της Κύπρου στο ποιμαντικό έργο της Μητροπόλεως τους.

Ο Μακαριώτατος τόνισε ότι θα συνεχιστή η συμπαράσταση της Εκκλησίας της Κύπρου για την ωφέλεια και τη στήριξη του πιστού λαού της Μητροπόλεως Τύρου και Σιδώνος.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με γεύμα που παρέθεσε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος προς τους φιλοξενούμενους, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή.

Εμφανίσεις: 19274
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!