Αποφάσεις Ιεράς Συνόδου Κυπριακής Εκκλησίας - Επίσκεψη Πάπα

ImageΗ Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου συνήλθε την Πέμπτη, 3 Ιουνίου 2010, στη δεύτερη του έτους τακτική συνεδρία υπό την προεδρία της Α.Μ. του Αρχιεπισκόπου κ.κ. Χρυσοστόμου και εργάσθηκε ως εξής:

1) Ασχολήθηκε με τις τελευταίες λεπτομέρειες της επικείμενης επίσκεψης στην Κύπρο του Πάπα Ρώμης Βενεδίκτου XVI.

Η Ιερά Σύνοδος θεωρεί το όλο θέμα το οποίο δημιουργήθηκε από δηλώσεις στα Μ.Μ.Ε. ως λήξαν και παραπέμπει στην απόφαση της προηγούμενης συνεδρίας της και στο περιεχόμενο της εγκυκλίου που εξέδωσε.

2) Εξέτασε τους οικονομικούς λογαριασμούς των Θρόνων και των Σταυροπηγιακών Μονών για το έτος 2009 και τους προϋπολογισμούς για το έτος 2010.

3) Όρισε τις ημερομηνίες τέλεσης των καθιερωμένων Μνημοσύνων ως εξής:

α) Την 4η Ιουλίου 2010 για τον εθνομάρτυρα Αρχιεπίσκοπο Κυπριανό και τους συν αυτώ σφαγιασθέντας.

β) Την 11η Ιουλίου 2010 για τους πεσόντες κατά το προδοτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974.

γ) Την 18η Ιουλίου 2010 για τους πεσόντες κατά τη βάρβαρη τουρκική εισβολή και

δ) Την 1η Αυγούστου 2010 για τον Αρχιεπίσκοπο και Εθνάρχη Μακάριο. Του Μνημοσύνου για τον Εθνάρχη Μακάριο θα προστούν οι οικείοι Μητροπολίτες στις επαρχίες τους, του δε Μνημοσύνου στην Ιερά Μονή Κύκκου θα προστεί ο Μητροπολίτης Κύκκου και Τηλλυρίας.

4) Αποφάσισε την τέλεση Συνοδικού Συλλειτούργου την Παρασκευή 11 Ιουνίου, στον Ιερό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα Δασουπόλεως, προϊσταμένου του Μακαριωτάτου, με την ευκαιρία της μνήμης του Αποστόλου Βαρνάβα, ιδρυτή και προστάτη της Εκκλησίας της Κύπρου. 

Εμφανίσεις: 39518
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!