Ο Πάπας τέλεσε λειτουργία στο Στάδιο Ελευθερία - Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

ImageΤελέστηκε το πρωί από τον Πάπα Βενέδικτο, στο Στάδιο Ελευθερία, η Θεία Λειτουργία, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και της συζύγου του Ελσης, του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσόστομου ΙΙ, της πολιτικής και θρησκευτικής ηγεσίας, κάτω από αυστηρά μέτρα ασφάλειας. 

Ο Πάπας, ο οποίος έτυχε θερμότατης υποδοχής από τον κόσμο που παρακολούθησε τη λειτουργία, μετά την απαγγελία του Angelus, παρέδωσε αντίγραφο του Κειμένου Εργασίας (Instrumentum Laboris) σε κάθε ένα από τα μέλη του Ειδικού Συμβουλίου της Συνόδου των Επισκόπων, που θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Οκτώβρη. 

Τη Θεία Λειτουργία παρακολούθησε και ο Αρχιεπίσκοπος Μαρωνιτών Youssef Soueif και ο Nikola Eterovie, Γενικός Γραμματέας της Συνόδου των Επισκόπων, πολιτικοί και πολιτειακοί αξιωματούχοι. 

Στο κέντρο του Σταδίου έχει στηθεί ειδική εξέδρα ειδικά διαμορφωμένη για να απεικονίζει εσωτερικό καθολικής εκκλησίας ενώ πίσω έχουν αναρτηθεί αγιογραφίες του Αποστόλου Βαρνάβα και Αποστόλου Παύλου. 

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσημης επίσκεψης του Πάπα, στις 13:00 ο Πάπας Βενέδικτος θα παρακαθίσει σε γεύμα με τους Πατριάρχες και Επισκόπους του Ειδικού Συμβουλίου της Συνόδου των Επισκόπων, τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο ΙΙ και μέλη της παπικής συνοδείας. 

Το απόγευμα ο Ποντίφικας θα επισκεφθεί τη μαρωνίτικη εκκλησία της Παναγίας των Χαρίτων στη Λευκωσία, όπου θα τον υποδεχθεί ο Αρχιεπίσκοπος Σουέιφ, ο οποίος θα του δωρίσει αναμνηστικό δώρο. Ο Ποντίφικας και οι ιερείς θα προσευχηθούν. 

Στις 17:45 ο Πάπας Βενέδικτος θα μεταβεί στο Διεθνές Αεροδρόμιο Λάρνακας απ’ όπου και θα αποχωρήσει από το νησί. 

Στο αεροδρόμιο θα πραγματοποιηθεί αποχαιρετιστήρια τελετή στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και της Πρώτης Κυρίας, Ελσης. Στην τελετή θα μιλήσει ο Πρόεδρος Χριστόφιας και θα ανταπαντήσει ο Ποντίφικας.

Image

Image 

Εμφανίσεις: 82029
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!