Τα λείψανα του Αποστόλου Βαρνάβα στη Δασούπολη

ImageΜε αφορμή τη θρονική εορτή της Αγιωτάτης Εκκλησίας της Κύπρου, ο πανηγυρίζων Ιερός Ναός Του Αποστόλου Βαρνάβα Δασουπόλεως Λευκωσίας, διοργανώνει σειρά εορταστικών εκδηλώσεων για να τιμήσει τη μνήμη του.

Ανάμεσα στις λατρευτικές και άλλες εκδηλώσεις που προγραμματίζονται, θα πραγματοποιηθεί, την Πέμπτη 10 Ιουνίου, στις 6 το απόγευμα, η υποδοχή των ιερών λειψάνων του Αγίου που φυλάσσονται στην Ιερά Μονή της Ελεούσας του Κύκκου. Τα λείψανα θα μεταφέρει ο έφορος της Μονής Κύκκου Αρχιμανδρίτης Αγαθόνικος και θα τα υποδεχθεί με τη δέουσα λαμπρότητα και ευλάβεια, εκ μέρους του κλήρου και του λαού της ενορίας, ο Θεοφιλέστατος Χωρεπίσκοπος Καρπασίας κ. Χριστοφόρος.

Αμέσως  μετά, θα ψαλλεί Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός και την επομένη θα τελεστεί Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου Β΄, με τη συμμετοχή των μελών της Ιεράς Συνόδου.

Το  βράδυ της 11ης Ιουνίου θα τελεστεί αγρυπνία, κατά την οποία θα ψαλλεί και ο Παρακλητικός Κανόνας του Αποστόλου Βαρνάβα.

Την Κυριακή 13 Ιουνίου θα τελεστεί ο  Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, της οποίας θα προστεί ο Πρωτοσύγγελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Ιερώνυμος Πυλιώτης.

Τα  Ιερά Λείψανα του Αποστόλου Βαρνάβα θα παραμείνουν στην Εκκλησία της Δασουπόλεως μέχρι το απόγευμα της Κυριακής προς αγιασμό και ευλογία των πιστών.

Καθόλη  τη διάρκεια της παραμονής των Λειψάνων, ο ναός θα παραμένει ανοικτός από τις 6.30 το πρωϊ μέχρι τις 9.30 το βράδυ.

Εμφανίσεις: 51698
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!