Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ παρέδωσε στον Μητροπολίτη Άκκρας Δαμασκηνό επιταγή για τα παιδιά της Αφρικής

ImageΕπιταγή ύψους τριών χιλιάδων ευρώ ως εισφορά του ΔΗΚΟ για την ενίσχυση του ιεραποστολικού και φιλανθρωπικού έργου που επιτελεί η Μητρόπολης Ακκρας, παρέδωσε σήμερα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Μάριος Καρογιάν στον Μητροπολίτη Άκκρας Δαμασκηνό, τον οποίο συνόδευε ο Ηγούμενος της κατεχόμενης Μονής Αποστόλου Βαρνάβα, Γέροντας Γαβριήλ.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας σύντομης συνάντησης του με τον Μητροπολίτη Ακκρας, ο κ. Καρογιάν είπε ότι «είχα την ευκαιρία σήμερα να συναντηθώ με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ακκρας Δαμασκηνό και με τον Γέροντα Γαβριήλ για να τους επιδώσω μια επιταγή τριών χιλιάδων ευρώ, που είναι το αποτέλεσμα μιας εκδήλωσης που πραγματοποίησε το τμήμα Πολιτισμού του Δημοκρατικού Κόμματος, με επικεφαλής την Έλενα Παπαδοπούλου, για τα παιδιά στην Αφρική και ιδιαίτερα για τα παιδιά στην Γκάνα και Τανζανία». 

Ο κ. Καρογιάν είπε ότι τα συνολικά έσοδα της εκδήλωσης του ΔΗΚΟ ήταν 6.000 ευρώ και ανάφερε ότι οι 3000 θα δοθούν στην Μητρόπολη Άκκρας και οι υπόλοιπες τρείς στη Μητρόπολη Ειρηνουπόλεως. 

Δήλωσε ακόμα ότι κατά τη συνάντηση αναφέρθηκε σε πρωτοβουλίες του ΔΗΚΟ με στόχο την ενίσχυση του πολύπλευρο έργο της Μητρόπολης Ακκρας στην Γκάνα. 

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ είπε ότι η εισφορά αυτή του Δημοκρατικού Κόμματος «δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια πρώτη προσπάθεια. Θα ακολουθήσουν και άλλες δράσεις και δραστηριότητες του Δημοκρατικού Κόμματος προς την κατεύθυνση ενίσχυσης αυτού του τόσο σημαντικού έργου που επιτελείτε». 

Ο κ. Καρογιάν είπε ακόμα ότι κατά τη συνάντηση είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον Γέροντα Γαβριήλ για την κατεχόμενη Μονή του Αποστόλου Βαρνάβα, αλλά και για άλλες κατεχόμενες εκκλησίες.

«Εχω υποσχεθεί ότι μέσα στα πλαίσια των δικών μου δυνατοτήτων αλλά και αρμοδιοτήτων θα προσπαθήσω να συμβάλλω προς τις ευρύτερες προσπάθειες έτσι που πραγματικά να μπορέσουμε και να λειτουργήσουμε στις κατεχόμενες εκκλησιές μας και ταυτόχρονα να βοηθήσουμε τη Μονή του Αποστόλου Βαρνάβα και όχι μόνο».

Στις δηλώσεις του, ο Μητροπολίτης Ακκρας Δαμασκηνός εξέφρασε τις ευχαριστίες του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής Θεοδώρου «για αυτή την ευαισθησία του Δημοκρατικού Κόμματος».

Ο Μητροπολίτης Δαμασκηνός ανέφερε ότι «να είστε σίγουροι ότι αυτό το ποσό το οποίο μας προσφέρετε θα δοθεί σε αυτούς τους ανθρώπους σε μορφή βοήθειας» και πρόσθεσε ότι οι τρείς χιλιάδες ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για την υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος, το οποίο αρχίζει τον Σεπτέμβριο.

Ο Μητροπολίτης Ακκρας, προσφέροντας στον Μάριο Καρογιάν μια πλακέτα, είπε ότι σας «την προσφέρω για να σας θυμίζει το καλό που μας κάνετε».

Εμφανίσεις: 28900
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!