Παιδιά Αποδήμων στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο

ImageΟ Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος δέχθηκε σήμερα, 13 Ιουλίου 2010, ομάδα 26 παιδιών απόδημων συμπατριωτών μας που ζουν στην Αμερική.

Ο Μακαριώτατος υποδέχθηκε τα παιδιά με μεγάλη χαρά στο Μέγα Συνοδικό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου και τους μίλησε για την ίδρυση και την ιστορία της Εκκλησίας Κύπρου, τους αγώνες της για ελευθερία και το ρόλο της στη διαφύλαξη της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού σε δύσκολες εποχές για το λαό της Κύπρου με ιδιαίτερη αναφορά στον εθνομάρτυρα Αρχιεπίσκοπο Κυπριανό και στον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο Γ΄.

Επιπλέον, εξέφρασε τους προβληματισμούς του και τις ανησυχίες του για τις καταστροφές των θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων του τόπου μας, που προβαίνουν οι κατοχικές δυνάμεις. Ακόμη, τόνισε ότι η Τουρκία επιδιώκει την δημογραφική αλλοίωση του πληθυσμού της Κύπρου, κουβαλώντας σημαντικό αριθμό εποίκων από τα βάθη της Ανατολίας, γεγονός ανησυχητικό για το μέλλον.

Στη συνέχεια, τα παιδιά ξεναγήθηκαν στο Διαμέρισμα του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄, προκειμένου να γνωρίσουν από κοντά ένα κομμάτι της σύγχρονης ιστορίας της Κύπρου.

Τα παιδιά έρχονται στην Κύπρο με πρωτοβουλία που αναλαμβάνει η Υπηρεσία Αποδήμων του Υπουργείου Εξωτερικών σε συνεργασία με το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού και επισκέπονται τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου και τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Το πρόγραμμα αυτό δίνει, επίσης, τη δυνατότητα στα παιδιά να επισκεφθούν και να χαρούν τις φυσικές ομορφιές του νησιού μας.

Εμφανίσεις: 24195
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!