Αρχιεπίσκοπος Κύπρου "Πρέπει με καθαρό μυαλό πλέον να διεκδικούμε τα δίκαια μας"

ImageΣήμερα, ανήμερα της μαύρης επετείου της 15ης Ιουλίου, στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Αγλαντζιά, τελέστηκε μνημόσυνο χωροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου Β’ και παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάριου Καρογιάν, αρχηγών και εκπροσώπων κομμάτων, βουλευτών, αξιωματούχων της πολιτείας και εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, το ετήσιο μνημόσυνο όσων σκοτώθηκαν μαχόμενοι για την υπεράσπιση της δημοκρατίας στην Κύπρο αλλά και των αθώων θυμάτων που φονεύθηκαν από τους πραξικοπηματίες.

Μετά το πέρας του μνημοσύνου, ο Προκαθήμενος της Κυπριακή Εκκλησίας, εξέφρασε την πεποίθηση ότι «η αποφράδα ημέρα αυτή στέλλει αρκετά μηνύματα προς όλους μας, ο καθένας να στέκεται σε αρχές και αξίες και ιδανικά και να μην θέλει να επιβάλει τη θέληση του στους άλλους καθώς όταν κανείς θέλει να επιβληθεί δια της δύναμης των όπλων τα αποτελέσματα είναι πολύ αρνητικά».

Επίσης, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, τόνισε ότι «Έχει 36 ολόκληρα χρόνια, ο λαός μας βασανίζεται, προσπαθεί να εξέλθει από την κρίση και όμως δεν φαίνεται λύση στον ορίζοντα».

Σημείωσε δε πως πέρα από τις χιλιάδες νεκρούς και αγνοουμένους, και πέρα από τις εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες, «το μέλλον της πατρίδας μας είναι δυσοίωνο χωρίς να μπορεί κανείς να ξέρει ποιος θα είναι ο επίλογος αυτής της τραγωδίας».

Τέλος, ανέφερε, ότι «Γι’ αυτό όλοι μας πρέπει να είμαστε προσγειωμένοι, πρέπει με καθαρό μυαλό πλέον να διεκδικούμε τα δίκαια μας» σημειώνοντας πως «αν ο λαός μας ιστάμενος σε αυτές τις αξίες και τα ιδανικά, έχοντας την Ιθάκη του ψηλά, λίγο πιο κάτω από το ανέφικτο και πολύ πιο πάνω από το εφικτό, και αγωνιζόμενος σωστά τότε υπάρχει η ελπίδα της σωτηρίας, η ελπίδα μιας δίκαιης λύσης», έτσι ώστε, όπως κατέληξε, «ο λαός μας να ζήσει ευτυχισμένος στη γη των πατέρων του».

Εμφανίσεις: 108666
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!