Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Κύπρου με Αναπληρωτή Πρωθυπουργό και ΥΠΕΞ του Βελγίου

ImageΟ Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος, συναντήθηκε σήμερα, Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2010, με τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών του Βελγίου κ.  Steven Vanackere.

Ο Μακαριώτατος υποδέχθηκε τον κ. Steven Vanackere και τον συνόδευσε στο γραφείο του, όπου τον καλωσόρισε στην Κύπρο και τον ενημέρωσε για τις θέσεις της Εκκλησίας στο Κυπριακό Πρόβλημα.

Ο Μακαριώτατος υποστήριξε, ότι η λύση που θα δοθεί, θα πρέπει να τερματίζει τη συνεχιζόμενη τουρκική κατοχή, να είναι λύση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας με μια κυριαρχία και μια ιθαγένεια, να στηρίζεται στις αρχές των Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να σέβεται τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Ο Μακαριώτατος εξέφρασε, επιπλέον, την άποψη ότι εμπειρογνώμονες και ειδικοί από το εξωτερικό θα πρέπει να μελετήσουν όλες τις παραμέτρους της λύσης, ώστε αυτή να είναι  βιώσιμη και λειτουργική.

Ο κ.  Steven Vanackere, τόνισε με τη σειρά του, ότι κάθε ηγέτης -πολιτικός ή θρησκευτικός- θα πρέπει να βλέπει την εξέλιξη των πραγμάτων και θα πρέπει να ετοιμάζει το λαό για μια λογική λύση και ότι η λύση αυτή θα πρέπει να προέλθει από τον ίδιο το λαό.

Ευχήθηκε τέλος τη σύντομη επίλυση του κυπριακού προβλήματος και για ένα καλύτερο μέλλον για την Κύπρο.

Εμφανίσεις: 51537
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!