Σε εγκάρδιο κλίμα η συνάντηση Δρούτσα με Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

Image

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος δέχθηκε σήμερα, 9 Σεπτεμβρίου 2010, το νέο Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Δημήτρη Δρούτσα, συνοδευόμενο από τον Πρέσβη της Ελλάδας στην Κύπρο κ. Βασίλη Παπαϊωάννου, τον τέως Πρέσβη της Ελλάδας κ. Χρήστο Παναγόπουλο και άλλους συνεργάτες του.

Κατά τη συνάντηση ο Μακαριώτατος ενημέρωσε τον κ. Δρούτσα για τις εξελίξεις στο Κυπριακό πρόβλημα, αλλά και για τις θέσεις της Εκκλησίας, στην επίλυσή του.

Ο Μακαριώτατος, τόνισε, ότι το μέλλον προβάλλει δυσοίωνο, καθώς η Ελληνοκυπριακή πλευρά δέχεται συνεχώς πιέσεις και νέες υποχωρήσεις εκ μέρους μας.

Ο κ. Δρούτσας τόνισε ότι οι σχέσεις των Κυβερνήσεων Ελλάδας και Κύπρου είναι άριστες και ότι η παρουσία του στο νησί, αμέσως μετά την ορκωμοσία του, αποτελεί ένα συμβολικό μήνυμα για την προτεραιότητα που αποδίδει η Ελλάδα στο Εθνικό μας πρόβλημα. Επισήμανε, ακόμη,  ότι οι θέσεις της Εκκλησίας είναι πάντα σεβαστές και ασφαλώς λαμβάνονται υπόψη.

Ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε τον κ. Δρούτσα για τη συνεχή υποστήριξη που προσφέρει η Κυβέρνηση της Ελλάδος και ευχήθηκε όπως σύντομα φτάσουμε σε μια σωστή και δίκαιη λύση που θα διασφαλίζει την εθνικοθρησκευτική επιβίωση του Κυπριακού Ελληνισμού στη γη των πατέρων του.

Στο τέλος της συνάντησης ο κ. Δρούτσας, υπέγραψε το βιβλίο των Επισκεπτών και εν συνεχεία έγινε ανταλλαγή δώρων.

Image

Εμφανίσεις: 51251
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!