Η Ιερά Σύνοδος της Κυπριακής Εκκλησίας ενέκρινε ομόφωνα τον Καταστατικό Χάρτη

ImageΗ Ιερά Σύνοδος ενέκρινε σήμερα ομόφωνα τον νέο Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας της Κύπρου και όρισε την προσεχή Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, ως ημέρα πανηγυρικής συνεδρίας με την ευκαιρία της έγκρισης του νέου Καταστατικού Χάρτη. 

Μετά την λήξη της τέταρτης τακτικής συνεδρίας του έτους, που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου, ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος προέβη σε δηλώσεις σχετικά με τα θέματα με τα οποία ασχολήθηκε η Ιερά Σύνοδος.

Είπε ότι η Ιερά Σύνοδος εξέτασε θέματα σχετικά με την λειτουργία της Ιερατικής Σχολής ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς. 

Συγκεκριμένα, «η Ιερά Σύνοδος ενημερώθηκε από τον Διευθυντή της Ιερατικής Σχολής για εκκρεμότητες και ελλείψεις και έλαβε τις δέουσες αποφάσεις», ανέφερε ο Μητροπολίτης Πάφου, και πρόσθεσε ότι εγκρίθηκε και ο κατάλογος των νεοεισαγόμενων φοιτητών στην Ιερατική Σχολή «Απόστολος Βαρνάβας», για το ακαδημαϊκό έτος 2010-2011.

Ο Μητροπολίτης Πάφου είπε ακόμα ότι η Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τις αποφάσεις των ειδικών Συνοδικών Δικαστηρίων των Θρόνων για συζύγους που βρίσκονται σε διάσταση πέραν των οκτώ ετών. 

Επίσης συζητήθηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες του νέου Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας της Κύπρου, ο οποίος και εγκρίθηκε ομόφωνα, δήλωσε ο Μητροπολίτης.

Είπε ότι η προσεχής Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου, ορίστηκε από την Ιερά Σύνοδο ως ημέρα πανηγυρικής συνεδρίας με την ευκαιρία της έγκρισης του νέου Καταστατικού Χάρτη.

Οπως ανέφερε, η συνεδρία θα αρχίσει στις 12.30 και σε αυτήν έχουν προσκληθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος της Βουλής, οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων, ο Γενικός Εισαγγελέας και ο Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Σε ερώτηση σχετική για το σκοπό της παρουσίας του νομικού και τέως Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας Αλέκου Μαρκίδη, στη συνεδρία της Ιεράς Συνόδου, ο Μητροπολίτης Πάφου είπε ότι ο Αλέκος Μαρκίδης ανήκε στην επιτροπή στην οποία είχε ανατεθεί το έργο της κατάρτισης του νέου καταστατικού, την οποία και εκπροσώπησε στην συνεδρία.

Σε άλλη ερώτηση σχετικά με το πότε θα δοθεί στη δημοσιότητα ο νέος Καταστατικός Χάρτης, είπε ότι πιθανότατα να δοθεί τη Δευτέρα, αλλά κάποιες λεπτομέρειες και τροποποιήσεις σχετικές με τη γλώσσα και την ορθογραφία του κειμένου μπορεί να μην το καταστήσουν εφικτό.
Εμφανίσεις: 40585
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!