Οι Τούρκοι είναι Τούρκοι...

ImageΠολλές αλήθειες είπε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος στην πρόσφατη συνέντευξή του στον «Εθνικό Κήρυκα» και οι οποίες όπως ήταν άλλωστε αναμενόμενο δεν πέρασαν απαρατήρητες και ασχολίαστες στην ομογενειακή μας Κοινότητα, στην Κύπρο σίγουρα, στην Ελλάδα και σε πολλές εστίες του Ελληνισμού της Αποδημίας.

Αλλωστε, το θέμα της Κύπρου απασχολεί τον Ελληνισμό παντού, όσο κι αν φαίνεται στις μέρες μας ότι έχει ξεθωριάσει κάπως το ενδιαφέρον.

Αν βρεθεί ένας αληθινός και σωστός ηγέτης και αρθρώσει λόγο έντιμο, τολμηρό και παρεμβατικό, οι προβληματισμοί και οι σκέψεις θεριεύουν ξανά μέσα στο νου και στις καρδιές των Ελλήνων όπου κι αν ζουν.

Αυτό ακριβώς έκανε ο λόγος του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου, είπε τα πράγματα καθαρά και ξάστερα.

Τριάντα έξι ολόκληρα χρόνια από τη μαύρη μέρα της τουρκικής εισβολής και θηριωδίας, κι όμως το δράμα της Κύπρου συνεχίζεται, η στρατιωτική κατοχή των Τούρκων επί του 37% του εδάφους της φαίνεται να έχει παγιωθεί δυστυχώς από μία χώρα η οποία έχει την αξίωση να συγκαταλέγεται στην κοινωνία των πολιτισμένων κρατών και μάλιστα χτυπώντας με βουλιμία την πόρτα της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Κι όσο περνά ο καιρός τόσο περιπλέκεται το ζήτημα, τόσο αποθρασύνεται η εισβολέας Τουρκία, η οποία από τη μια υποκριτικά προσπαθεί να δείξει ένα άλλο πρόσωπο επιτρέποντας στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο να τελεί Λειτουργίες κατόπιν ειδικής αδείας σε προσκυνήματα της Ορθοδοξίας με κορυφαίο εκείνο της Παναγίας Σουμελά του Πόντου, ρίχνοντας στάχτη στα μάτια του κόσμου ανά την υφήλιο, κι από την άλλη κρατά υπό κατοχή μία χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης, δίνοντας από καιρού σε καιρό κάποιες φρούδες ελπίδες με απευθείας διαλόγους και συναντήσεις και τα παρεμφερή τα οποία υπόκεινται στη σφαίρα του θεατρισμού.

Φαίνεται πως εξακολουθούμε να είμαστε ανυποψίαστοι και στο θέμα της Κύπρου, όπως και στο ζήτημα της επαναλειτουργίας της Σχολής της Χάλκης, πως η τακτική των Τούρκων είναι πως το πέρασμα του χρόνου παγιώνει καταστάσεις. Να το πούμε καθαρά πως η Τουρκία απλώς εμπαίζει, διότι όπως έχει αποδείξει εν τη πράξει δεν ξεκάνει όσα κάνει.

Ο Αρχιεπίσκοπος τόλμησε και μίλησε στη συνέντευξή του ακόμα και για «τουρκοποίηση» της Κύπρου «εάν δεν προσέξουμε», λέγοντας ουσιαστικά ότι οι Τούρκοι έχουν μακροπρόθεσμες στοχεύσεις. Η σαλαμοποίηση του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης της Ιμβρου και της Τενέδου είναι εφιαλτική, σε σημείο που ακόμα και το CNN να κάνει λόγο πως ίσως ο Βαρθολομαίος να είναι ο τελευταίος Πατριάρχης.

Να πούμε όμως και μία πικρή αλήθεια εδώ, πως το Πατριαρχείο πλήρωσε και πληρώνει το Κυπριακό με ακριβό τίμημα, σε σημείο που σήμερα απειλείται η ίδια του η επιβίωση.

Και το πιο εφιαλτικό είναι πως δεν φαίνεται να υπάρχει έστω ένα αχνοφέγγισμα ελπίδας ούτε για την Κύπρο, αλλά ούτε και για την Ομογένεια της Κωνσταντινούπολης και το Οικουμενικό Πατριαρχείο της Ορθοδοξίας. Οι Τούρκοι προχωρούν κι εμείς εξακολουθούμε να εκλιπαρούμε για την επαναλειτουργία της Σχολής της Χάλκης.

Εμφανίσεις: 61483
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!