Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Μεντβέντεφ στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

ImageΜέσα στα πλαίσια της επίσημης επίσκεψής του στην Κύπρο, η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Dmitry Α. Medvedev πραγματοποίησε φιλοφρονητική επίσκεψη στην Α.Μ. τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Μακαριώτατος καλωσόρισε τον Πρόεδρο κ. D. Medvedev στο κέντρο της Εκκλησίας της Κύπρου. Αναφέρθηκε, επίσης, μεταξύ άλλων, στις μακροχρόνιες στενές και αδελφικές σχέσεις μεταξύ του Ρωσικού και του Κυπριακού λαού.

Ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε, επίσης, για τη σταθερή υποστήριξη και τη συμπαράσταση, που πάντοτε, και παραδοσιακά, η μεγάλη χώρα του και ο φίλος ρωσικός λαός πρόσφεραν, και συνεχίζουν να προσφέρουν, προς την Κυβέρνηση και το λαό της Κύπρου.

Υπογράμμισε, ακόμη, τις αγαθές σχέσεις, που ανέκαθεν υπήρχαν μεταξύ της παλαίφατης Εκκλησίας της Κύπρου και της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Μακαριώτατος και στις πολυπληθείς ομάδες των Ρώσων προσκυνητών, που, μεταβαίνοντας προς τους Αγίους Τόπους, διέρχονται και από τον τόπο μας, πραγματοποιώντας προσκυνηματικές επισκέψεις στα πανίερα προσκυνήματα της χριστιανικής μας πίστεως.

Ο Μακαριώτατος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις ειρηνικές επισκέψεις στην Κύπρο των αοιδίμων Ρώσων Πατριαρχών Ποιμένος (1978) και Αλεξίου (1992). Τόνισε, επίσης, ότι προσμένουμε, και αναμένουμε στο σύντομο μέλλον στην πατρίδα μας, και την επίσκεψη του Αγιωτάτου Πατριάρχου Μόσχας και πάσης Ρωσίας κ.κ. Κυρίλλου.

Καταλήγοντας, ο Μακαριώτατος τόνισε χαρακτηριστικά: «Ενθυμούμαστε με ιδιαίτερη συγκίνηση τη φιλοξενία της αδελφής Ρωσικής Εκκλησίας κατά την ειρηνική επίσκεψή μας, το 2008, καθώς και την ευλάβεια του ορθόδοξου ρωσικού λαού».

Απαντώντας, ο Ρώσος Πρόεδρος ευχαρίστησε θερμά το Μακαριώτατο για την εγκάρδια υποδοχή, που του επιφυλάχθηκε, και αναφέρθηκε και ο ίδιος στους μακροχρόνιους δεσμούς φιλίας και αδελφοσύνης, που συνδέουν τον Κυπριακό και τον Ρωσικό λαό. Διαβεβαίωσε, ακόμη, το Μακαριώτατο για τη συνέχιση και στο μέλλον της συμπαράστασης της χώρας του προς την Κύπρο.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με  την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων. Ο Μακαριώτατος πρόσφερε στον κ. Dmitry Medvedev την εικόνα του Αποστόλου Βαρνάβα, με την ευχή να τον προστατεύει και να τον στηρίζει στο έργο του.

Ο Ρώσος Πρόεδρος προσκύνησε με σεβασμό την εικόνα του Ιδρυτή και Προστάτη της Εκκλησίας της Κύπρου και πρόσφερε, με τη σειρά του, στο Μακαριώτατο αντίγραφο της ιερής εικόνας της Παναγίας του Καζάν.

Ο Μακαριώτατος πρόσφερε, επίσης, στο Ρώσο Πρόεδρο συλλεκτικά νομίσματα του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου και Εθνάρχη Μακαρίου Γ΄, καθώς και μια μυροδόχη για την κα Medvedev, κάνοντας αναφορά στο έθιμο που τηρείται στην Κύπρο, να υποδεχόμαστε δηλαδή τους ξένους μας με ροδόσταγμα.

Ο Μακαριώτατος ανέφερε στον Υψηλό Επισκέπτη μας ότι, παρόλο που η μυροδόχη είναι άδεια από άρωμα, όμως, είναι γεμάτη από το πνευματικό άρωμα της αγάπης και της φιλίας μας.

Στη συνάντηση παρευρίσκονταν οι Πρέσβεις των δύο χωρών κ. D. Shumskiy και κ. Πέτρος Κέστορας, οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Καρπασίας κ. Χριστοφόρος και Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, η Διευθύντρια Εθιμοτυπίας κα Ιωάννα Μαλλιώτου και ο Διευθυντής του Αρχιεπισκοπικού Γραφείου κ. Φρίξος Κλεάνθους.

Εμφανίσεις: 49416
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!