Ο Κύπρου Χρυσόστομος τίμησε το Ρώσο επιχειρηματία Andrey Klishas

ImageΗ Α.Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος σε μια σεμνή τελετή, που έγινε την Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2010 και ώρα 12.00΄ μεσημβρινή, στο Μεγάλο Συνοδικό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου, απένειμε το Χρυσό Παράσημο του Αποστόλου Παύλου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου στο Ρώσο επιχειρηματία κ. Andrey Klishas.

Η απονομή του παρασήμου έγινε ως συμβολική έκφραση των αισθημάτων τιμής, αναγνώρισης και εκτίμησης για τη μεγάλη συμβολή του κ. Andrey Klishas στην προαγωγή του ορθόδοξου πνεύματος αγάπης και των παραδοσιακά στενών δεσμών φιλίας Κύπρου και Ρωσίας, καθώς επίσης και για το πολύμορφο και πολυσήμαντο έργο του, αλλά και για τη μεγάλη προσφορά του προς το λαό και την Εκκλησία της νήσου μας.

Προσφωνώντας τον κ. Andrey Klishas ο Μακαριώτατος είπε τα εξής:

«Με ιδιαίτερη ευχαρίστηση, η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου επάξια τιμά σήμερα τον Πρόεδρο του Ομίλου Εταιρειών NORILSK NICKEL Μόσχας και αγαπητό μας κ. Andrey Klishas. 

Κατά τη σεμνή αυτήν τελετή, επιδίδουμε σ’ αυτόν με πολλή χαρά το Παράσημο του Απόστολου Παύλου, της καθ’ ημάς Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου, εις εκδήλωση τιμής, αναγνώρισης και εκτίμησης για τη μεγάλη του συμβολή στην προαγωγή του ορθόδοξου πνεύματος αγάπης και των παραδοσιακά στενών δεσμών φιλίας Κύπρου και Ρωσίας, καθώς επίσης και για το πολύμορφο και πολυσήμαντο έργο του, αλλά και για τη μεγάλη και γενναιόδωρη προσφορά του -ηθική και υλική- προς το λαό μας, και ιδιαίτερα προς την Εκκλησία της νήσου μας. 

Αντιλαμβανόμαστε, ότι θα προσκρούσoμε στη μετριοφροσύνη του αγαπητού μας κ. Andrey Klishas, εάν αναφερθούμε αναλυτικά στην αγαθοεργό δράση και προσφορά του.  Δια τούτο και περιοριζόμαστε να πούμε μόνο ότι, με το θεάρεστο κοινωνικό του έργο, κατά τη διάρκεια των τελευταίων είκοσι ετών -από του 1990 μέχρι σήμερα- που οι φιλοπρόοδες Εταιρείες του -πρώτα η ICFI (CYPRUS) LTD και ύστερα η INTERROS INTERNATIONAL INVESTMENTS LTD- δραστηριοποιήθηκαν στην Κύπρο, ο κ. A. Klishas έδωσε το ωραίο παράδειγμα αφ’ ενός μεν την καλής χρήσης του πλούτου, που του χάρισε ο Θεός, αφ’ ετέρου δε των αισθημάτων αγάπης και σεβασμού του προς την Εκκλησία.Image
 

Προτεραιότητές του, σε όλα αυτά τα χρόνια,  υπήρξαν συνεχώς η παροχή οικονομικής και άλλης βοήθειας, για φιλανθρωπικούς, κοινωνικούς, εκπαιδευτικούς, πολιτιστικούς και χριστιανικούς σκοπούς.

Συγκινητική, προς τούτο, είναι η έμπρακτη αγάπη του και το ειλικρινές ενδιαφέρον του για αναστήλωση της Ιεράς Μονής του Απόστολου Ανδρέα.

Αναφέρουμε, ακόμη, τη συμβολή του ιδίου, και της Εταιρείας του, στη διοργάνωση, στο Προεδρικό Μέγαρο, των διαφόρων Ρωσοκυπριακών Φιλανθρωπικών Gala, προς οικονομική ενίσχυση των παιδιών με ειδικές ανάγκες, στην ανέγερση του Ορθόδοξου Ρωσικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου, στη Λεμεσό, στην απονομή από τον αοίδιμο Πατριάρχη Μόσχας Αλέξιο Β΄ του Μεταλλίου της Ένωσης Ορθοδόξων Λαών προς τον αείμνηστο τέως Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο, στην πραγματοποίηση στην Κύπρο διαφόρων πνευματικών κονσέρτων από τις Θεολογικές Ακαδημίες του Πατριαρχείου Μόσχας κ.ά. 

Δικαιολογημένα, έτσι, στο πρόσωπο του κ. A. Klishas βλέπουμε να συνεχίζεται η ευγενής παράδοση των χριστιανών ευεργετών. Ιδιαίτερα, μάλιστα, τονίζουμε ότι η προσφορά του αυτή προς τη νήσο μας, και ειδικότερα προς την Εκκλησία μας, δεν έχει μόνο φιλανθρωπική σημασία.

Αντίθετα, αποτελεί συγχρόνως και έμπρακτη έκφραση της αγάπης του προς τη μαρτυρική μας πατρίδα και του ζωηρού ενδιαφέροντός του για δικαίωση του αγώνα του λαού μας, ενάντια στη συνεχιζόμενη για τριανταέξι τώρα χρόνια τουρκική εισβολή στον τόπο μας. Με το λαμπρό παράδειγμά του, ο κ. Klishas μας στηρίζει και μας ενισχύει στο δίκαιο πόθο μας για απελευθέρωση του κατεχόμενου βόρειου τμήματος της νήσου μας και για επανένωση της πατρίδας μας.

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, και εμείς προσωπικά, εκφράζοντας προς τον επάξια τιμώμενο σήμερα κ. Andrey Klishas τα θερμά μας συγχαρητήρια, επιδαψιλεύουμε τόσο προς αυτόν, όσο και προς τη σύζυγό του κα Irina Klishas, τη μητέρα του κα Vera Klishas, όλη την οικογένειά του και τους συνεργάτες του, τις πλούσιες ευλογίες της.

 

Προς όλους σας, αγαπητέ μας κ Klishas, ευχόμαστε χρόνια πολλά και καρποφόρα, υγεία σταθερή και ακλόνητη και κάθε αγαθωσύνη από τον Κύριο, ώστε να συνεχίστε και στο μέλλον το θεάρεστο, πλούσιο και δημιουργικό Σας έργο. 

Με αυτά τα ολίγα, Σας παρακαλούμε να δεχθείτε το  Παράσημο του Απόστολου Παύλου, ως συμβολική εκτίμηση και αναγνώριση των τόσων πολλών, που επράξετε, αλλά και συνεχίζετε να πράττετε, για την Εκκλησία, το λαό και τη νήσο μας. Ο Θεός μαζί σας!». 

Εμφανίσεις: 79871
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!