Κύπρου Χρυσόστομος "Ότι υποφέρουμε μέχρι σήμερα οφείλεται στους Άγγλους"

ImageΓια την Μόσχα αναχώρησε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος. Πριν φύγει όμως φρόντισε να απαντήσει στις αιχμές που άφησε χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας για τον ίδιο ότι δηλαδή στηρίζει την οργάνωση ΕΛΑΜ:

«Το έχω ακούσει, βέβαια είδε και το φως της δημοσιότητας. Δεν νομίζω ότι ο κ. Πρόεδρος πιστεύει ότι εγώ χρηματοδοτώ το ΕΛΑΜ. Εάν πιστεύει κάτι τέτοιο, που εγώ το αποκλείω, είναι θλιβερό».

"Εμπνέομαι από δημοκρατικές αρχές", επεσήμανε "και αυτό δεν είναι θεωρία, είναι πράξη γιατί έχω δηλώσει πολλές φορές και η όλη συμπεριφορά μου το αποδεικνύει. Ηθελα και θέλω να λυθούν τα χέρια της Αστυνομίας και δεν πρέπει να επιτρέπουμε στους χούλιγκαν να δυσκολεύουν την κοινωνική ζωή του λαού μας, να την αναστατώνουν κάθε λίγο και λιγάκι».

"Γι' αυτό", συνέχισε, «δεν είμαι υπέρ αυτών των ανθρώπων που δεν εμπνέονται από δημοκρατικές αρχές. Εκείνο που συμφωνούσα μαζί τους και το δήλωσα απερίφραστα είναι για τους παράνομους που εισέρχονται στην Κύπρο και πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους ότι είμαστε μικρό κράτος και η δημογραφική σύνθεση του πληθυσμού εδώ στο νησί μας εύκολα ανατρέπεται όταν έρχονται ξένοι και δη παρείσακτοι, παράνομοι και να μην κρυβόμαστε πίσω από την Ευρωπαϊκή Ενωση».

Σίγουρα, πρόσθεσε ο Αρχιεπίσκοπος, «δεν πρόκειται να τους πετάξουμε στη θάλασσα αυτούς τους ανθρώπους, ούτε θα τους αφήσουμε να πεθάνουν από την πείνα αλλά δεν νομίζω ότι η ΕΕ μας πιέζει να δίνουμε αυτά τα ποσά που ενθαρρύνουμε όχι μόνο αυτούς να μείνουν που είναι παράνομοι στη Κύπρο, αλλά να έρθουν και άλλοι. Δεν νομίζω ότι είναι έγκλημα καθοσιώσεως αυτό, να συμφωνώ μαζί με αυτά τα παιδιά ότι αυτοί πρέπει να φύγουν και δεν πρέπει να μείνουν στην Κύπρο. Αυτό είπα. Δεν ξέρω εάν αυτή είναι η υποστήριξη του ΕΛΑΜ ή αν τους έχω θέσει κάτω από την προστασία μου. Ουδέν αναληθέστερο τούτου».

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κλήθηκε επίσης να σχολιάσει την απόσταση που κράτησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Υπατη Εκπρόσωπος για τις Εξωτερικές Σχέσεις της ΕΕ Βαρώνη Αστον από την ενέργεια του κατοχικού καθεστώτος να διακόψει τη θεία λειτουργία ανήμερα των Χριστουγέννων στο κατεχόμενο Ριζοκάρπασο, όπου ζουν Ελληνοκύπριοι εγκλωβισμένοι.

"Το γεγονός ότι Βαρόνη Αστον προέρχεται από τη Μεγάλη Βρετανία δεν έχω καμία αμφιβολία για τη στάση της", τόνισε.

"Αυτή είναι η στάση των Αγγλων, είναι γνωστή σε μένα και όσοι έχουν αμφιβολία το βιβλίο που έχουμε κυκλοφορήσει «Η Αιματηρή Αλήθεια» όποιος το διαβάζει καταλαβαίνει την πρόστυχο στάση των Αγγλων έναντι του λαού μας".

"Οτι υποφέραμε και υποφέρουμε μέχρι σήμερα", κατέληξε "τούτο οφείλεται αποκλειστικά στους Αγγλους και κατά δεύτερο λόγο στους Τούρκους".

Αναφερόμενος στην επίσκεψή του στη Μόσχα, ο Αρχιεπίσκοπος είπε ότι αύριο Παρασκευή θα παρασημοφορηθεί για τη συμβολή του στην ενότητα των ορθοδόξων λαών και πρόσθεσε πως «το δέχομαι αυτό το παράσημο ως έκφραση της αγάπης του ρωσικού λαού προς τον κυπριακό λαό. Η αποστολή μας είναι ακριβώς να ποιούμε το θέλημα του Θεού που θέλει την ενότητα όλου του κόσμου και όχι μόνο των ορθοδόξων γιατί όλοι είναι παιδιά του Θεού».

Δεν σχολιάζει η Κυβέρνηυση

Από την πλευρά της πάντως, η Κυβέρνηση αρνείται να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο για τα όσα αναφέρθηκαν χθες στην συνεδρία του εθνικού συμβουλίου για τον Αρχιεπίσκοπο. .Ερωτηθείς σχετικά ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος τόνισε ότι  η Κυβέρνηση  δεν σχολιάζει δημοσιεύματα που αφορούν το περιεχόμενο της συζήτησης στο Εθνικό Συμβούλιο «είτε αυτά ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα είτε όχι».

«Ο λόγος είναι απλός», συνέχισε, «θέλουμε στο ΕΣ να υπάρχει μια εμπιστευτικότητα που να δίνει τη δυνατότητα σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις και στα μέλη του ΕΣ να εκφράζονται ελεύθερα, να καταθέτουν τις απόψεις τους, να γίνεται ένας εποικοδομητικός διάλογος που να είναι βοηθητικός και για τον Πρόεδρο και την ε/κ πλευρά στις προσπάθειες που καταβάλλει για επίλυση του Κυπριακού».

Εμφανίσεις: 74393
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!