Επέστρεψε από τη Μόσχα ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου - (Δηλώσεις)

ImageΜε την διαβεβαίωση της πλήρους στήριξης, της Πολιτείας και της Εκκλησίας της Ρωσίας, στον αγώνα που διεξάγει ο κυπριακός ελληνισμός επέστρεψε το μεσημέρι στην Κύπρο ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος.

Σε δηλώσεις στο αεροδρόμιο Λάρνακας επιστρέφοντας από τη Μόσχα, όπου τιμήθηκε με το βραβείο του Διεθνούς Κοινωφελούς Ιδρύματος για την Ενότητα των Ορθοδόξων Λαών, ο Μακαριότατος επεσήμανε ότι «οι σχέσεις της Εκκλησίας της Κύπρου με τη Ρωσική Εκκλησία είναι αδελφικές και θα συνεχιστούν».

Κληθείς να σχολιάσει δήλωση του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κυρίλλου, ο οποίος εξέφρασε τη στήριξή του στο κυπριακό λαό σ' ότι αφορά την επίλυση του Κυπριακού, λέγοντας ότι πρέπει να ζήσουν μαζί ειρηνικά οι δύο κοινότητες, ο Αρχιεπίσκοπος είπε ότι «έχουμε ενημερώσει τον Πατριάρχη πολλές φορές για το εθνικό μας θέμα και το γνωρίζει πολύ καλά. Ο Ρώσος Πατριάρχης επιθυμεί αυτό που και εμείς επιθυμούμε, την ομαλή συμβίωση των δύο κοινοτήτων».

Ο Μακαριώτατος πρόσθεσε πως «το θέμα ακριβώς της τιμής που μας έκαναν ήταν το αποτέλεσμα και οι ενέργειες της Κύπρου και προσωπικά εμού για την ένωση των ορθοδόξων λαών. Στην ομιλία μου εκεί ανέφερα ότι όχι μόνο μας ενδιαφέρει να είναι οι ορθόδοξοι ενωμένοι, αλλά μας ενδιαφέρει όλος ο χριστιανικός κόσμος, αλλά και όλος ο κόσμος και οι μουσουλμάνοι (να είναι ενωμένοι) γιατί αυτό είναι το θέλημα του Θεού και εμείς πρέπει να υπηρετούμε το θέλημα του Θεού».

Αναφέρθηκε, επίσης και στην υποδοχή, την φιλοξενία και τις φιλοφρονήσεις που δέχθηκε στη Μόσχα και τις οποίες χαρακτήρισε ότι «ήταν κάτι περισσότερο από αδελφικές».

Ο Κύπρου Χρυσόστομος στις δηλώσεις του μίλησε και για την ιδιαίτερη και εγκάρδια συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβιέντεφ «Εκείνο που με εντυπωσίασε ήταν η υπομονή και το ενδιαφέρον του Προέδρου της Ρωσίας, ο οποίος ευγενικά μας δέχθηκε στο προσωπικό του γραφείο και μας άκουσε μετά προσοχής τόσο για τα θέματα που απασχολούν τις δύο εκκλησίες όσο και την ενημέρωση που του είχα κάνει για το εθνικό μας πρόβλημα».

Ο Μακαριώτατος είπε ότι ο Πρόεδρος της Ρωσίας «κατά την ώρα των συνομιλιών εξέφρασε τη χαρά του για τις καλές σχέσεις που έχει η Εκκλησία της Κύπρου με τη Ρωσική Εκκλησία και τονίσαμε ότι αυτές οι αδελφικές σχέσεις θα συνεχιστούν» σημείωσε.

Πρόσθεσε ότι ο Πρόεδρος της Ρωσίας «ήταν πλήρως ενημερωμένος και από απόψεως εκκλησιαστικής και από απόψεως εθνικής. Είναι ένα ζωντανό μέλος της εκκλησίας της Μόσχας ο Πρόεδρος» είπε και σημείωσε πως μόλις είχε επιστρέψει στη Ρωσική πρωτεύουσα από την Παλαιστίνη όπου είχε πάει για την γιορτή των Θεοφανίων, αφού γιορτάζουν με το παλιό ημερολόγιο και «μας είχε πει χαριτολογώντας ότι μπήκε και στον Ιορδάνη ποταμό. Πρόκειται περί ενός ευσεβούς ανθρώπου, αρχηγού κράτους» ανέφερε.

Εμφανίσεις: 77714
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!