Στην Μεγαλόνησο Κύπρο ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος

ImageΣτην Μεγαλόνησο Κύπρο βρίσκεται από χθες ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, προσκεκλημένος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κωνσταντίας - Αμμοχώστου κ. Βασιλείου.

Ο κ. Ιγνάτιος μετέβη στην Κύπρο ως Πρόεδρος της Ελληνικής Βιβλικής Εταιρείας, προκειμένου να συμμετάσχει στην 1η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας στο Παραλίμνι (31/10-7/11/2010).

Η Έκθεση είναι αφιερωμένη στα πενηντάχρονα της Κυπριακής Δημοκρατίας και τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κύπρου κ. Δημητρίου Χριστόφια και του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου.

Με την ευκαιρία της παρουσίας του στην Κύπρο ο κ. Ιγνάτιος προεξήρχε σήμερα της Ιεράς Πανηγύρεως του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου, επί τη ανακομιδή των Λειψάνων του Αγίου.

Στην ομιλία του, αφού ευχαρίστησε τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Κωνσταντίας κ. Βασίλειο για την πρόσκλησή του να λειτουργήσει κατά την ημέρα της πανηγύρεως του Μητροπολιτικού του Ναού, αναφέρθηκε στον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κ. Χριστόδουλο, τόνισε την ιδιαίτερη αγάπη του μακαριστού Αρχιεπισκόπου για την Κύπρο και θυμήθηκε την τελευταία, πριν την ασθένεια και τον θάνατό του, επίσημη επίσκεψή του στην Κύπρο και στο Παραλίμνι (Μάιος 2006), κατά την οποία τον συνόδευε και ο ίδιος.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος, αφορμώμενος από το μαρτύριο του Αγίου Γεωργίου, απευθύνθηκε στους μαθητές που βρίσκονταν στον Μητροπολιτικό Ναό, καλώντας τους να διατηρήσουν την πίστη τους στον αληθινό Θεό και να αποκτήσουν αγωνιστικό φρόνημα, εμπνεόμενοι από το παράδειγμα του Αγίου Γεωργίου.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Ιγνάτιος, την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου θα ομιλήσει, στο πλαίσιο της 1ης Διεθνούς Εκθέσεως Βιβλίου, με θέμα «Το Βιβλίο που επιμένει. Η θέση του Βιβλίου στην εποχή της εικόνας και της ταχύτητας»

Εμφανίσεις: 89695
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!