Κουντρέτ Οζερσάι "Δεν ζήτησαν άδεια για να τελέσουν Θεία Λειτουργία"

ImageΟι ξένοι πρέπει να αιτούνται άδειας για την πραγματοποίηση θείας λειτουργίας, υποστήριξε ο σύμβουλος του Τ/κ ηγέτη, Κουντρέτ Οζερσάι σχολιάζοντας τη διακοπή και απαγόρευση θείας λειτουργίας ανήμερα Χριστουγέννων στην κατεχόμενη Καρπασία.

Το ψευδοκράτος, είπε, σέβεται το ανθρώπινο δικαίωμα της θρησκευτικής λατρείας και γι αυτό σε πολλές περιπτώσεις στο παρελθόν έδωσε άδεια για να τελεστούν λειτουργίες ακόμα και σε εκκλησίες εντός της νεκρής ζώνης.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο κ. Οζερσάι εξέφρασε μη ικανοποίηση όταν δημιουργούνται τέτοια προβλήματα, αλλά, πρόσθεσε, και στο ψευδοκράτος, όπως και σε άλλες χώρες - κατά την έκφρασή του -υπάρχουν νόμοι και κανόνες που πρέπει να ακολουθούνται.

''Σε πολλές περιοχές του κόσμου, κυρίως οι ξένοι, πρέπει να αιτούνται άδειας σύμφωνα με τη νομοθεσία, για να πραγματοποιήσουν λειτουργίες σε συγκεκριμένα μέρη και να ενημερώνουν τους αρμοδίους εκ των προτέρων. Όσο ακολουθούνται οι νόμοι δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα στην άσκηση των θρησκευτικών δικαιωμάτων''.

Σύμφωνα με την τ/κ εφημερίδα Κίπρις, ο κ. Οζερσάι δήλωσε επίσης ότι κατά τη χθεσινή του συνάντηση με τον Προεδρικό Επίτροπο, Γιώργο Ιακώβου το θέμα δεν ηγέρθη, αλλά η τ/κ πλευρά το παρακολουθεί στενά.

Εμφανίσεις: 77040
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!