Με λαμπρότητα τα ονομαστήρια του Κωνσταντίας Βασιλείου

ImageΜε ξεχωριστή λαμπρότητα γιορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Βασιλείου, αρχιεπισκόπου Καισαρείας του Μεγάλου στην Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας, κατά την οποία άγει τα ονομαστήριά του ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας – Αμμοχώστου κ. Βασίλειος.

Το απόγευμα της 31ης Δεκεμβρίου τελέστηκε πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου, χοροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κωνσταντίας κ. Βασιλείου, με τη συμμετοχή του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου και των ιερέων της Μητροπόλεως και στην παρουσία των αρχών του τόπου και πολλών πιστών.

Μετά το τέλος του εσπερινού και της λιτανείας, σχηματίστηκε πομπή προς το Μέγα Συνοδικό της Μητροπόλεως, όπου έγινε η τελετή κοπής της βασιλόπιτας και εψάλη ο πολυχρονισμός του Πανιερωτάτου.

Την επομένη το πρωί τελέστηκε αρχιερατικό συλλείτουργο στον Μητροπολιτικό Ναό, προεξάρχοντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κωνσταντίας κ. Βασιλείου, συμπαραστατουμένου από τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Κένυας κ. Μακάριο, Βόστρων κ. Τιμόθεο, τους Πανιερωτάτους Μητροπολίτες Λεμεσού κ. Αθανάσιο και Ταμασού κ. Ησαΐα και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αρσινόης κ. Νεκτάριο.

Μετά το τέλος της θείας Λειτουργίας εψάλη η δοξολογία για την πρώτη του έτους και στη συνέχεια σχηματίστηκε πομπή προς το Μέγα Συνοδικό της Μητροπόλεως, όπου ευλογήθηκε η βασιλόπιτα και εψάλη ο πολυχρονισμός του εορτάζοντος Μητροπολίτου Κωνσταντίας.

Ακολούθως ο εορτάζων Μητροπολίτης Κωνσταντίας κ. Βασίλειος παρέθεσε επίσημο γεύμα στο οποίο παρακάθησαν ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος, Μέλη της Ιεράς Συνόδου, κληρικοί της Μητροπόλεως και άλλοι προσκεκλημένοι.

Κατά τη διάρκεια όλης της ημέρας, κληρικοί και λαϊκοί κατέφθαναν στη Μητρόπολη για να ευχηθούν στον Πανιερώτατο.

Image

Image

Image

Image

Εμφανίσεις: 57474
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!