Διέρρηξαν την κατοικία του Αρχιεπισκόπου Κύπρου

ImageΔύο φορές διέρρηξαν άγνωστοι την κατοικία του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου στην Τάλα της Πάφου, κλέβοντας μόνο έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή και ένα τηλέφωνο.

Η πρώτη διάρρηξη σημειώθηκε πριν 15 περίπου ημέρες και η δεύτερη ακολούθησε λίγο αργότερα. Διαπιστώθηκε από πρόσωπα της περιοχής που ειδοποίησαν τόσο τον Προκαθήμενο, όσο και την Αστυνομία.

Οι δράστες δεν πήραν αντικείμενα που θα μπορούσαν να τους προδώσουν αν τα διέθεταν σε τρίτους, γι’ αυτό έφυγαν με έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Ωστόσο επέστρεψαν 3-4 ημέρες αργότερα χωρίς στην ουσία να κλέψουν οτιδήποτε, αφού από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι έλειπε μόνο ένα τηλέφωνο. 

Η Αστυνομία εκτιμά ότι πρόκειται για άτομα που διαμένουν στην περιοχή και γνωρίζουν ότι στην οικία δεν διαμένει κανείς. Επίσης οι υποψίες κινούνται μεταξύ μη Κυπρίων, αφού αν ήταν γνώστες των δεδομένων, θα προχωρούσαν στη διάρρηξη πολύ νωρίτερα, αφ’ ότου ο Αρχιεπίσκοπος είχε εκλεγεί στο θρόνο. 

Στον υπολογιστή που κλάπηκε πάντως, δεν υπήρχαν σημαντικά ηλεκτρονικά έγγραφα, γι’ αυτό και αν κάποιοι είχαν αλλότριους σκοπούς δεν κατάφεραν οτιδήποτε, δήλωσε στον «Φ» πηγή προσκείμενη προς τον Μακαριότατο. 

Η Αστυνομία που ενήργησε κάτω από άκρα μυστικότητα και δεν έχει ανακοινώσει οτιδήποτε, προχώρησε σε επιστημονικές εξετάσεις και παρέλαβε τεκμήρια για αναλύσεις, ενώ τώρα γίνονται σκέψεις για τοποθέτηση ηλεκτρονικού κυκλώματος παρακολούθησης.

Εμφανίσεις: 76362
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!