Θεοφάνεια στην Πάφο προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Κύπρου

ImageΤην Πέμπτη, 6 Ιανουαρίου 2011, εορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνεια με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια σε όλους τους ιερούς ναούς της νήσου και πραγματοποιήθηκε ο καθαγιασμός των υδάτων.

Επίκεντρο των εορτασμών ήταν ο ιερός ναός Αγίων Αναργύρων στην Κάτω Πάφο. Η Α.Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος προέστη της Θείας Λειτουργίας και του Μεγάλου Αγιασμού, συμπαραστατούμενος από τους Πανιερώτατο Μητροπολίτη Πάφου κ. Γεώργιο, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ναυκράτιδος κ. Κύριλλο και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μεσαορίας κ. Γρηγόριο.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της Ιερής Εικόνας της Βαπτίσεως του Κυρίου και του Τιμίου Σταυρού από την Εκκλησία των Αγίων Αναργύρων έως το λιμάνι.

Ακολούθως, τελέσθηκε από τον Μακαριώτατο και από ειδική εξέδρα στο λιμάνι της Πάφου, η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα.

Στη Θεία Λειτουργία καθώς και στην τελετή του Αγιασμού τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Ανδρέας Δημητρίου.

Παρέστησαν επίσης ο Υπουργός Υγείας κ. Χρίστος Πατσαλίδης, ο Πρέσβης της Ελλάδος κ. Βασίλειος Παπαϊωάννου, ο Αρχηγός της Αστυνομίας κ. Μιχάλης Παπαγεωργίου, ο Υπαρχηγός της Εθνικής Φρουράς κ. Σάββας Αργυρού καθώς επίσης ο Έπαρχος, ο Δήμαρχος, οι Βουλευτές, οι αρχές της Πόλεως και Επαρχίας Πάφου.

Στο τέλος της τέλεσης τού Καθαγιασμού των υδάτων ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου ευχήθηκε όπως «Του χρόνου να αξιωθούμε από τον Θεό να τελέσουμε τον Καθαγιασμό των υδάτων στην Κερύνεια!»

Εμφανίσεις: 101979
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!