Ταμασού Ησαϊας "Καλή λευτεριά από τους εχθρούς της πατρίδος, αλλά και της ψυχής μας"

ImageΜία πρωτότυπη, ως προς το περιεχόμενο και την εκτέλεση εκδήλωση, παρουσίασαν χθες το βράδυ, τα παιδιά των Κατηχητικών Σχολείων, ο βυζαντινός χορός, η χορωδία Γυναικών και η Φιλαρμονική της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής, στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα τελετών της Ιεράς Μονής Κύκκου, στον Αρχάγγελο Λευκωσίας.

Βυζαντινοί ύμνοι, Χριστουγεννιάτικες μελωδίες, επίκαιρα άσματα και παραδοσιακά κάλαντα, στόλισαν τη θαυμάσια Χριστουγεννιάτικη εορτή.

Δρώμενα, ωραία θεατρικά και απαγγελίες ποιημάτων, τα οποία αποδόθηκαν με πολλή ζωντάνια και ενθουσιασμό από τα παιδιά των ενοριών της Μητροπόλεως Ταμασού, παρότρυναν το κοινό στο να κατανοήσουν και να βιώσουν καλύτερα το μέγα μυστήριο της Σαρκώσεως του Κυρίου, αλλά και το γενικότερο νόημα των εορτών του Αγίου Δωδεκαημέρου.

Στη μεστή νοημάτων και ένθερμη προσλαλιά του, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαϊας μίλησε για την αξία του γεγονότος της Γέννησης του Χριστού για τη ζωή του ανθρώπου, αλλά και για το μεγάλο και σημαντικό μήνυμα που αναδύεται μέσα από την ταπεινή φάτνη της Βηθλεέμ και «γίνεται πυξίδα για τη νέα χρονιά που ξεκινά».

Αναφέρθηκε, επίσης, στη σημερινή εποχή, αλλά και στην απομάκρυνσή μας από το Θεό, η οποία μας οδήγησε στη σημερινή κατάσταση της κρίσεως γενικώς και κυρίως των πνευματικών αξιών, αφού στηρίζουμε την ευημερία μας μόνο στα υλικά αγαθά και όχι στον πνευματικό πλούτο της πίστεώς μας.

«Απέναντι σε μια τέτοια νοοτροπία ταχύτητας, ανυπομονησίας και αμεσότητας, η οποία αποτελεί μία από τις κύριες αιτίες της μεγάλης κρίσεως την οποία βιώνουμε στην εποχή μας, η Εκκλησία αντιτάσσει μία διαφορετική θεώρηση του κόσμου και της ζωής. Χωρίς να απορρίπτει την πραγματικότητα και την ανάγκη προσαρμογής στους ρυθμούς της εποχής, η πίστις μας δείχνει έναν άλλο τρόπο διαχειρίσεως και νοήματος του χρόνου μας», υπογράμμισε.

Ο Ταμασού Ησαϊας είπε, στη συνέχεια ότι: «Αν διαχειριστούμε τον χρόνο μας συνειδητοποιώντας ότι τελικά ο χρόνος μας στη Γη είναι το μέσο για να κερδίσουμε την αιωνιότητα στον ουρανό, τότε θα επανα-ιεραρχήσουμε τις προτεραιότητες και τους στόχους μας σε πολλά θέματα μέσα στην καθημερινότητά μας».

«Καμία κρίση δεν θα μπορέσει να ξεπεραστεί εαν δεν αλλάξουμε νοοτροπία, τόσο προσωπικά όσο και συλλογικά. Και αυτή η αλλαγή δεν μπορεί να επιτευχθεί εαν δεν δούμε με πνευματικό ήθος τόσο τον χρόνο όσο και τη ζωή μας. Εαν δεν αφήσουμε τον Χριστό να δώσει με τον τρόπο και το θέλημά Του τις απαντήσεις που αναζητούμε. Εαν δεν εμπιστευθούμε το έλεός Του, το οποίο μας καταδιώκει «πάσας τας ημέρας της ζωής ημών».

Κατακλείοντας το λόγο του, ο Μητροπολίτης Ταμασού, τόνισε: «αυτή η αλλαγή ας είναι και η ευχή για όλους για μια καλή και ευλογημένη χρονιά.

Είθε ο Θεός να φωτίσει τους δυνατούς της γης να βοηθήσουν στη λύση του εθνικού μας προβλήματος, αλλά να φωτίσει και εμάς, έτσι ώστε οτιδήποτε εγκρίνουμε στο μέλλον για την πατρίδα μας να είναι λειτουργικό και βιώσιμο. Χρόνια πολλά και καλή λευτεριά και από τους εχθρούς της πατρίδος, αλλά και από τα πάθη μας, τους εχθρούς της ψυχής μας».

Στο τέλος της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε η τελετή της κοπής της βασιλόπιττας από τον Πανιερώτατο, ο οποίος αφού απηύθυνε λόγους επαινετικούς και ευχαριστίες προς τους συντελεστικούς παράγοντες της εκδήλωσης προσέφερε σε όλους τους παρευρισκομένους δώρα.

Παρέστησαν βουλευτές, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, ιερείς της μητροπολιτικής περιφέρειας και πλήθος κόσμου.

Εμφανίσεις: 61465
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!