Κύπρου Χρυσόστομος "Καταδικάζουμε την βάρβαρη τρομοκρατική επίθεση"

ImageΗ Α.Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος απέστειλε προς την Α.Μ. τον Πατριάρχη των Χριστιανών Κοπτών της Αιγύπτου κ.κ. Σιενούτα Γ   την πιο κάτω συλλυπητήρια επιστολή του:

«Τω Μακαριωτάτω Πατριάρχη των Κοπτών, αγαπητώ αδελφώ, κυρίω Σιενούτα Γ , ασπασμόν άγιον εν Χριστώ Ιησού. Μετ’ αισθημάτων βαθυτάτης θλίψεως και αποτροπιασμού επληροφορήθημεν την πολυαίμακτον βομβιστικήν επίθεσιν, ήτις εσημειώθη πλησίον του ναού της Κοπτικής Εκκλησίας.

Καταδικάζοντες απεριφράστως την ανίερον, βάρβαρον και εγκληματικήν ταύτην τρομοκρατικήν επίθεσιν, εκφράζομεν τα θερμότατα ημών συλλυπητήρια προς την Υμετέραν Μακαριότητα και την κατ’ Αυτήν Εκκλησίαν των Χριστιανών Κοπτών της Αιγύπτου. Απευθύνομεν, προσέτι, τα θερμότατα ημών συλλυπητήρια και προς τας οικογενείας των τόσον αδίκως και τραγικώς φονευθέντων.

Προς την Κυβέρνησιν και τον φίλον λαόν της Αιγύπτου εκφράζομεν την αλληλεγγύην και υποστήριξιν ημών δια την σύλληψιν και παραδειγματικήν τιμωρίαν των ανάνδρων τρομοκρατών.

Εν τη Ιερά Αρχιεπισκοπή Κυπρου,

τη 3η Ιανουαρίου 2011.

Μετά της εν Κυρίω αγάπης

† Ο ΚΥΠΡΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ»

Εμφανίσεις: 126017
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!