Ο Πράγας Χριστοφόρος στην Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού

ImageΕπόμενος σταθμός  της ειρηνικής επισκέψεως του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Πράγας ήταν η Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού. Στη Λεμεσό του επιφύλαξαν θερμή υποδοχή, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος, ο Δήμαρχος Λεμεσού κ. Ανδρέας Χρίστου, οι Αστυνομικές και Στρατιωτικές αρχές, καθώς και πλήθος πιστών από την ευρύτερη περιοχή. Μετά την επίσημη υποδοχή ακολούθησε Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Παντανάσσης Καθολικής.

Μετά τη Δοξολογία, τον φιλοξενούμενο Αρχιεπίσκοπο προσφώνησε ο Δήμαρχος της Λεμεσού κ. Ανδρέας Χρίστου, ο οποίος εξέφρασε τη χαρά του ιδίου, των Δημοτικών  Συμβουλών  αλλά και των δημοτών της Λεμεσού για την επίσκεψή Του στην πόλη της Λεμεσού.

Στη συνέχεια μίλησε για τις άριστες σχέσεις του λαού της Κύπρου με τους λαούς της Τσεχίας και της Σλοβακίας.

Κατόπιν, στην προσφώνηση του ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού, αναφέρθηκε στην προηγούμενη επίσκεψη του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Πράγας -τότε ως Μητροπολίτης Ολομόουτς και Μπρνό της Μοραβίας- αμέσως μετά την τραγωδία του αεροπορικού δυστυχήματος το 2005.

Ακολούθως μίλησε για την ιστορία της Μητροπόλεως Λεμεσού από της ιδρύσεώς της μέχρι σήμερα. Ο Πανιερώτατος μίλησε για τους επισκόπους της Μητροπόλεως και για τον Άγιο Ιωάννη Ελεήμονα.

Στην αντιφώνηση του ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Πράγας ευχαρίστησε την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Κύπρου και τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου για την πρόσκληση να επισκέφθει την Κύπρο, και εξήγησε τον βαθύτερο σκοπό της επισκέψεως του, που είναι η σύσφιξη των σχέσεων ανάμεσα στις Ορθόδοξες Εκκλησίας Κύπρου και Τσεχίας και Σλοβακίας, αλλά και η αλληλοβοήθεια μεταξύ τους.

Στη συνέχεια ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Τσεχίας και Σλοβακίας τόνισε ότι στην Σλοβακία φυλάσσεται ολόκληρο το Σεπτό Λείψανο του Αγίου Ιωάννη του Ελεήμονα ο οποίος καταγόταν από τη Λεμεσό.

Ο ποιμενάρχης της πόλεως της Λεμεσού μετά τις προσφώνησεις και την αντιφώνηση, προσέφερε στον Υψηλό Επισκέπτη ένα Πετραχήλι και Ωμοφόριο. Ο Μακαριώτατος με τη σειρά του προσέφερε ένα κρυστάλλινο δοχείο. Στην συνέχεια ο Μητροπολίτης Λεμεσού παρέθεσε γεύμα προς τιμή των Αρχιεπισκόπων Πράγας και Κύπρου και των συνοδειών τους.

Εμφανίσεις: 96362
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!