Κατά του Αρχιεπισκόπου Κύπρου ο λεγόμενος ΥΠΕΞ των κατεχομένων

ImageΟ λεγόμενος Υπουργός Εξωτερικών των κατεχομένων Χουσεΐν Οζγκιουργκιούν υποστήριξε ότι η τ/κ πλευρά συνεχίζει τις προσπάθειες για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στη βάση της πολιτικής ισότητας των Ε/κ και Τ/κ, και ισχυρίστηκε ότι «η αύξηση των ρατσιστικών επιθέσεων και δηλώσεων στην Κύπρο δημιουργεί σοβαρές ανησυχίες για την πορεία της διαδικασίας της λύσης».

Κάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία «να προχωρήσει στη λήψη συγκεκριμένων μέτρων κατά του ρατσισμού, του σοβινισμού και των ατόμων που τα υποστηρίζουν».

Οπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο λεγόμενος Υπεξ σε γραπτή δήλωσή του αξιολόγησε πρόσφατες δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου του Β’, τον οποίο κατηγόρησε «για δημιουργία εχθρότητας κατά των Τ/κ».

Ο κ. Οζγκιουργκιούν αναφερόμενος σε «ρατσιστικές δηλώσεις» του Προκαθήμενου της κυπριακής Εκκλησίας, υποστήριξε ότι «την ώρα που θρησκευτικές φυσιογνωμίες στον κόσμο καλούν για φιλία, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος ηγείται του ρατσισμού και σοβινισμού στην Κύπρο, κάτι που δημιουργεί μεγάλες αντιπαραθέσεις».

Ισχυρίστηκε ότι ο Αρχιεπίσκοπος «συμμερίζεται δημόσια τις θέσεις του ΕΛΑΜ, και όπως είπε ο Πρόεδρος Χριστόφιας, το γεγονός ότι ο Αρχιεπίσκοπος υποστηρίζει το ΕΛΑΜ, αποδεικνύει πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση».
Εμφανίσεις: 81985
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!