Συνάντηση Όλαβ Τβεϊτ με Αρχιεπίσκοπο Κύπρου και Χριστόφια

ImageΜέσα στα πλαίσια της Συνάντησης των Ορθοδόξων Μελών της Επιτροπής «Πίστις και Τάξις», του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών (ΠΣΕ) πραγματοποιήθηκαν σήμερα εθιμοτυπικές συναντήσεις του Γενικού Γραμματέα του ΠΣΕ Αιδεσιμ. Δρ. Όλαβ Τβέιτ, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σασίμων κ. Γενναδίου, Προέδρου της παρούσας Συνέλευσης, του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασιλείου, Προέδρου της Επιτροπής «Πίστις και Τάξις» και του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα του ΠΣΕ κ. Γεώργιου Λεμόπουλου με τον Εξοχότατο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια στο Προεδρικό Μέγαρο και με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. Χρυσόστομο στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου.

Να σημειωθεί, ότι και στις δύο συναντήσεις συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Υπενθυμίζεται ότι η παρούσα Συνέλευση φιλοξενείται από την Εκκλησία της Κύπρου και οργανώνεται από την Μητρόπολη Κωνσταντίας, θα διαρκέσει από σήμερα 3 Μαρτίου μέχρι και τις 8 Μαρτίου και θα ασχοληθεί με τη μελέτη από κοινού και τη σύνταξη απάντησης επί του εκκλησιολογικού κειμένου της Επιτροπής Πίστεως και Τάξεως: «Η φύση και η αποστολή της Εκκλησίας».

Image

Image

Εμφανίσεις: 68515
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!