Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος "Ευλογία Θεού για την Κύπρο το φυσικό αέριο"

ImageΟ Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος δήλωσε χθες, ότι η ανακάλυψη φυσικού αερίου στην περιοχή μας είναι ευλογία για την Κύπρο.

Συγκεκριμένα, μιλώντας χθες σε ομάδα φοιτητών και καθηγητών της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Πανεπιστημίου του Παλέρμο, οι οποίοι επισκέφθηκαν την Αρχιεπισκοπή, και αναφερόμενος στο θέμα του εντοπισμού φυσικού αερίου στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου, ο Αρχιεπίσκοπος είπε, ότι "με την ανακάλυψη στην περιοχή μας φυσικού αερίου και πετρελαίου, φαίνεται ότι η Κύπρος θα μπει πλέον μέσα στο χάρτη για τους Ευρωπαίους και τους Αμερικανούς".

«Είναι μια ευλογία από τον Θεό και πρέπει να αξιοποιήσουμε αυτά τα δεδομένα και μάλιστα με τη γειτνίαση με το Ισραήλ. Μας έχουν ανάγκη. Τους έχουμε και εμείς ανάγκη. Τα συμφέροντά μας είναι να συνεργαστούμε και ευελπιστώ ότι θα έχουμε αυτή τη συνεργασία», πρόσθεσε.

Επίσης, ο κ. Χρυσόστομος τόνισε: "Θέλω να πιστεύω ότι ανατέλλουν ήδη καλύτερες ημέρες, που αν εμείς αξιοποιήσουμε σωστά, πιστεύω ότι τα προβλήματα του λαού μας θα λιγοστέψουν και θα βρούμε το δρόμο μας, ούτως ώστε να έρθει η μέρα που ο λαός ελεύθερος θα κανονίσει την τύχη του και θα μείνει ριζωμένος εδώ στη γη των πατέρων του".

"Εμείς, ως Εκκλησία, θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό με πολλή αγάπη, να βοηθήσουμε την πολιτεία, ούτως ώστε οι σχέσεις των δύο κρατών να αναπτυχθούν για το καλό όλων μας", συμπλήρωσε κλείνοντας ο Μακαριώτατος.

Εμφανίσεις: 93176
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!