Αρχιεπίσκοπος Κύπρου "Τα μνημεία καταρρέουν το ένα μετά το άλλο"

ImageΤον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο επισκέφθηκε την Τετάρτη, 13 Απριλίου 2011,  ο έγκριτος δημοσιογράφος κ. Henrik Raeder Clausen από τη Δανία, συνοδευόμενος από το Διευθυντή του Βυζαντινού Μουσείου του Πολιτιστικού Ιδρύματος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄, Δρ Ιωάννη Ηλιάδη.

Ο κ. Clausen είναι μέλος του Δανικού Λαϊκού Κόμματος και θεωρείται φίλος της Κύπρου. Συνεργάζεται στενά με τον Ευρωβουλευτή Morten Messerschmidt και τον δημοσιογράφο Robert Ellis, οι οποίοι, επίσης, πρόσκεινται θετικά στις κυπριακές θέσεις.

Στην Κύπρο βρίσκεται, ως φιλοξενούμενος του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών,  με σκοπό την έκδοση ενημερωτικού εντύπου για την Κύπρο, με έμφαση στην καταστροφή της πολιτιστικής και θρησκευτικής κληρονομιάς, που συντελείται στα κατεχόμενα εδάφη μας.

Το εν λόγω έντυπο θα ετοιμαστεί για λογιαριασμό οργανισμού, που εργάζεται για τη διατήρηση της δανικής πολιτιστικής κληρονομιάς και θα αποτελείται από 48 σελίδες περίπου. Θα κυκλοφορήσει το καλοκαίρι και θα διανεμηθεί δωρεάν στα μέλη του Δανικού Κοινοβουλίου, πολιτικά κόμματα, πολιτικές προσωπικότητες και στα Μ.Μ.Ε. της Δανίας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου καλωσόρισε και φιλοξένησε τον κ. Henrik Raeder Clausen στο γραφείο του στην Ιερά Αρχιεπισκοπή.

Η συνάντηση έγινε μέσα σε εγκάρδιο περιβάλλον, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Μακαριώτατος ενημέρωσε τον κ. Clausen για τη συνεχιζόμενη καταστροφή των εκκλησιαστικών και πολιτιστικών μας μνημείων, στα τουρκοκρατούμενα μέρη της πατρίδας μας.

Τόνισε ότι αυτά τα μνημεία ανήκουν στον Κυπριακό λαό, αλλά ταυτόχρονα αποτελούν μέρος της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, και τα οποία, δυστυχώς, από τον Ιούλιο του 1974, που έγινε η τουρκική εισβολη στην Κύπρο, καταρρεόυν το ένα μετά το άλλο έως σήμερα.

Εμφανίσεις: 49417
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!