Αντιπροσωπεία της Α.Η.Ε.Ρ.Α στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο

ImageΤον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο επισκέφθηκε αντιπροσωπεία της Ελληνοαμερικανικής Εκπαιδευτικής Προοδευτικής Οργάνωσης, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή, την Παρασκευή 15 Απριλίου 2011.

H Ελληνοαμερικανική Εκπαιδευτική Προοδευτική Οργάνωση είναι πάρα πολύ γνωστή στην Αμερική και η αγλλική ονομασία της είναι American Hellenic Educational Progressive Association. Η Α.Η.Ε.Ρ.Α είναι η μεγαλύτερη κοινοτική ελληνοαμερικανική οργάνωση. Iδρύθηκε το 1922 στην Ατλάντα και αριθμεί αρκετές χιλιάδες μέλη.

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας, κατά την επίσκεψη στην Ιερά Αρχιεπισκοπή, ήταν ο Ύπατος Πρόεδρος της Οργάνωσης κ. Nicholas A. Karacostas. Επίσης, μεταξύ άλλων, ήταν ο Αντιπρόεδρος Dr. John Grossomanides, ο Πρόεδρος της AHEPA στον Καναδά κ. Nick Aroutzidis και ο Εκτελεστικός Διευθυντής κ. Basil Mossaidis.

Τους Ελληνοαμερικανούς επισκέπτες υποδέχθηκε και φιλοξένησε στο γραφείο του ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος, ο οποίος τους καλωσόρισε στην Κύπρο και στο θρησκευτικό κέντρου του νησιού, την Ιερά Αρχιεπισκοπή.

Ο Μακαριώτατος συζήτησε με τους εκπροσώπους της Οργάνωσης την κατάσταση του Εθνικού Προβλήματος, υπογραμμίζοντας την συντελούμενη καταστροφή των εκκλησιαστικών και πολιτιστικών μας μνημείων, καθώς και θέματα που άπτονται της Ελληνικής Ομογένειας της Αμερικής.

Η συνάντηση του Μακαριωτάτου με την αντιπροσωπεία της Ελληνοαμερικανικής Εκπαιδευτικής Προοδευτικής Οργάνωσης ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

Νωρίτερα, οι φιλοξενούμενοι επισκέπτες, ξεναγήθηκαν, από το Θεολόγο κ. Μιχάλη Σπύρου, στους ιστορικούς χώρους της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου. Οι ελληνοαμερικανοί επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν το Μέγα Συνοδικό και στη συνέχεια το Μικρό Συνοδικό, όπου συνεδριάζει η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας Κύπρου.

Ακολούθως, προκύνησαν στο παρεκκλήσιο του Αποστόλου Βαρνάβα, Ιδρυτού και Προστάτου της Αγιωτάτης Εκκλησίας της Κύπρου, το οποίο βρίσκεται εντός του Μεγάρου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής. Η ξενάγηση ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στο διαμέρισμα του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου και Εθνάρχη Μακαρίου Γ΄.

Εμφανίσεις: 59287
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!