Αρχιεπίσκοπος Κύπρου "Επιτέλους, μετά από 37 χρόνια θα γνωρίζει ο λαός την αλήθεια"

ImageΤο τελικό πόρισμα της Βουλής για το Φάκελο της Κύπρου όπως εγκρίθηκε από την Ολομέλεια της στις 17 Μαρτίου, παρέδωσε στον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο Β’, η Κοινοβουλευτική Επιτροπή για το Φάκελο της Κύπρου.

Παραλαμβάνοντας το πόρισμα, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος συνεχάρη την Επιτροπή για το έργο της και εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο κυπριακός λαός διαβάζοντας το πόρισμα και με τις εμπειρίες που έχει, μπορεί να καταλάβει πολύ περισσότερα και να ξεκαθαρίσει μέσα του πώς έγινε αυτή η προδοσία του τόπου.

«Επιτέλους, μετά από 37 ολόκληρα χρόνια που είμεθα όλοι στο σκοτάδι και δεν ξέραμε τα πραγματικά γεγονότα, έρχεται αυτή η δουλειά που κάνατε να ρίξει φως και επιτέλους να γνωρίζει ο λαός μας», ανέφερε.

Παραδίδοντας το πόρισμα, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Μαρίνος Σιζόπουλος ανέφερε στον Αρχιεπίσκοπο ότι η Επιτροπή ολοκλήρωσε το έργο της με συλλογή εγγράφων, στοιχείων και μια μεγάλη σειρά από μαρτυρίες, πρωταγωνιστών και όχι μόνον των γεγονότων που κυρίως έλαβαν χώρα στην Κύπρο από το 1967 μέχρι το 1974.

«Θεωρούμε ότι είναι μια σημαντική προσπάθεια η οποία ολοκληρώθηκε στον τακτό χρόνο που από την αρχή είχαμε καθορίσει», ανέφερε ο κ. Σιζόπουλος. Πρόσθεσε πως αυτό αποδεικνύει πως όταν υπάρχει όραμα, σωστός σχεδιασμός αλλά προπάντων θέληση και διάθεση από όλους τους συμβαλλόμενους μπορούν να επιτευχθούν όσα έχουν προγραμματιστεί.

Χαρακτήρισε σημαντική στιγμή για το Κοινοβούλιο την παράδοση του πορίσματος και στον προκαθήμενο της Εκκλησίας της Κύπρου, λόγω και του ρόλου που έχει διαδραματίσει όλα αυτά τα χρόνια και εξέφρασε την ελπίδα ότι στο μέλλον θα έχουν και τις παρατηρήσεις του.

Παράλληλα, ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο και το προσωπικό της Αρχιεπισκοπής για την πρόσβαση που έδωσε στην Επιτροπή να μελετήσει το αρχείο της Αρχιεπισκοπής και να αποκομίσει και από αυτό σημαντικά στοιχεία.
Εμφανίσεις: 58835
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!