Κληρικοί και μοναχές από την Γεωργία στον Κύπρου Χρυσόστομο

ImageΤον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο επισκέφθηκαν το πρωί της Παρασκευής, 20 Μαΐου 2011, κληρικοί και μοναχές από το Πατριαρχείο της Γεωργίας. Τους επισκέπτες καλοσώρισε και φιλοξένησε ο Μακαριώτατος στο Γραφείο του στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου.

Οι επισκέπτες από τη Γεωργία βρίσκονται στην Κύπρο για προσκηνυματική επίσκεψη και φιλοξενούνται από την Ιερά Μητρόπολη Ταμασού.

Επικεφαλής της ομάδας είναι οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Αχαλτσίχης και Λαζικής κ. Θεόδωρος, και Χόνι και Σαμτρεδίας κ. Σάββας. Οι μοναχές, μεταξύ των οποίων οι τέσσερις Ηγουμένες, αντιπροσωπεύουν δέκα Μοναστήρια της Γεωργίας.

Κατά τη συζήτηση, ο Μακαριώτατος, μίλησε για την ιστορία της Εκκλησίας της Κύπρου, υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων, την ίδρυση και θεμελίωσή της από τους Αποστόλους Παύλο, Βαρνάβα και Μάρκο. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη δισχιλιετή πορεία της σε αυτό τον τόπο τονίζοντας στους επισκέπτες μας τους διαχρονικούς της; αγώνες για τη διατήρηση της Χριστιανικής και Ελληνικής μας ταυτότητας.

Επίσης, ο Μακαριώτατος έθιξε και το Εθνικό μας Πρόβλημα, τονίζοντας ότι επείγει να συντηρήσουμε τις εκκλησίες μας που είναι στις τουρκοκρατούμενες περιοχές της Κύπρου, και σημείωσε ότι για να ζήσουμε όλοι χαρούμενοι και καλοτυχισμένοι σε αυτόν εδώ τον τόπο πρέπει να εξευρεθεί βιώσιμη και λειτουργική λύση, οποία να απαλλάσει την Κύπρο από τα τουρκικά στρατεύματα και τους εποίκους από την Τουρκία.

Στο τέλος συνάντησης έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων και οι επισκέπτες από τη Γεωργία ξεναγήθηκαν στο Μικρό Συνοδικό από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο. Ακολούθως περιηγήθηκαν στο Βυζαντινό Μουσείο του Πολιτιστικού Ιδρύματος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄.

Χθές οι ευλαβέστατοι προσκυνητές ήσαν παρόντες στην υποδοχή των τιμίων λειψάνων των Θεοστέπτων Βασιλέων Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στον ομώνυμο ιερό ναό στην κοινότητα Τσερίου. Αύριο θα προσκυνήσουν στον Άγιο Ιωάννη τον Λαμπαδιστή και ακολούθως θα πορευθούν προς την Ιερά Μονή Κύκκου, όπου και θα φιλοξενηθούν μέχρι την Κυριακή.

Εμφανίσεις: 99245
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!