Παιδιά από ορθόδοξο σχολείο της Αγγλίας στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

Image«Τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο επισκέφθηκαν σήμερα Τρίτη, 24 Μαΐου 2011, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή παιδιά από το Δημοτικό Σχολείο του Αγίου Κυπριανού (St. Cyprians Greek Orthodox Primary School) της Αγγλίας, συνοδευόμενα από την Υποδιευθύντρια του Σχολείου κα Vasoula Baron και τους δασκάλους Maria Mantilas, Elia Loizou, Sam Shepherd και Pavan Chatwal.

Ο Μακαριώτατος καλωσόρισε τα παιδιά και τα φιλοξένησε στο Μέγα Συνοδικό, όπου και μίλησε σ’ αυτά για την ιστορία της Εκκλησίας Κύπρου, με απλά λόγια. Στη συνέχεια, απάντησε στις ερωτήσεις τους και έδωσε πρακτικές συμβουλές για την πρόοδό τους και τις σπουδές τους, αλλά και τους ευχήθηκε να έχουν ό,τι καλό από το Θεό. Τέλος, ο Μακαριώτατος προσέφερε στα παιδιά και στους δασκάλους αναμνηστικά δώρα.

Ακολούθησε ξενάγηση στο Βυζαντινό Μουσείο του Πολιτιστικού Ιδρύματος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄, καθώς και στο Μουσείο Αγώνος ΕΟΚΑ 1955-59.

Η φιλοξενία των μικρών μας επισκεπτών ολοκληρώθηκε το μεσημέρι με γεύμα, που παρέθεσε ο Μακαριώτατος προς τιμή τους, σε εστιατόριο στη Λευκωσία.

Το Δημοτικό Σχολείο του Αγίου Κυπριανού ιδρύθηκε το 2000 και εδρεύει στο Croydon, στο Νότιο Λονδίνο. Η λειτουργία του έγινε πραγματικότητα με τη συμβολή της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Θυατείρων.

Πρωταγωνιστής σε αυτό το έργο είναι ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων κ. Γρηγόριος, αφού συνέβαλε τα μέγιστα, ώστε να ιδρυθεί και να τεθεί σε κανονική λειτουργία.

Το σχολείο του Αγίου Κυπριανού είναι το μόνο και το μοναδικό ημερήσιο ορθόδοξο σχολείο, που λειτουργεί στην Αγγλία σήμερα.

Οι διευθύνοντες του σχολείου ενέταξαν στη λειτουργία του πρόγραμμα, σύμφωνα με το οποίο, κάθε Μαΐο, τα παιδιά της έκτης τάξης, αφού ολοκληρώσουν μερικές από τις εξετάσεις τους, πραγματοποιούν εκπαιδευτική εκδρομή στην Κύπρο, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Κύπρου.

Τα παιδιά φιλοξενούνται στην κατασκήνωση του Υπουργείου στην περιοχή του Προδρόμου.

Οι μικροί μαθητές αφίχθηκαν στην Κύπρο από την Αγγλία τη Δευτέρα 23 Μαΐου και πραγματοποίησαν αυθημερόν προσκηνυματική εκδρομή στον ιερό ναό του Αγίου Κυπριανού, στην κοινότητα Μενοίκου.

Αύριο θα κατευθυνθούν προς τον Άγιο Ιωάννη τον Λαμπαδιστή στον Καλοπαναγιώτη και ακολούθως στην Ιερά Μονή Κύκκου.

Επίσης, θα ξεναγηθούν σε διάφοροα πολιτιστικά μνημεία και ιστορικούς χώρους, όπως το Κούρειο και το Κολόσσι. Θα αναχωρήσουν για την Αγγλία την ερχόμενη Παρασκευή».

Εμφανίσεις: 97710
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!