Μειωμένα τα έσοδα φέτος λέει ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου

ImageΓνωστή για τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες η Εκκλησία της Κύπρου, δεν έμεινε αλώβητη από την οικονομική κρίση.

Στο επίκεντρο της Ιεράς Συνόδου βρέθηκαν τα οικονομικά της Εκκλησίας στα οποία σύμφωνα με τον Αρχιεπίσκοπο, υπάρχει ύφεση αφού οι εισπράξεις της από την περιουσία της είναι μειωμένες.

"Ξέρετε", είπε ο Αρχιεπίσκοπος,  "ότι έχουμε μετοχές τραπεζών, αλλά αυτή τη στιγμή οι τράπεζες ιδίως η Ελληνική που έχουμε τον όγκο των μετοχών, δεν έδωσε μέρισμα φέτος , είναι μειωμένα τα έσοδα, τα ξενοδοχεία που επίσης η Εκκλησία έχει επενδύσει αρκετά μέχρι τώρα δεν πήγαιναν καλά, φέτος πηγαίνουν καλύτερα και ευελπιστούμε ότι ένα μέρος των εισοδημάτων που έχουμε χάσει ίσως το προσφέρουν τα ξενοδοχεία".

Ερωτηθείς εάν η Εκκλησία μετρά ζημιές ή μειωμένα κέρδη, απάντησε ότι μετρά ασφαλώς, μειωμένα κέρδη, αλλά, σημείωσε, η Εκκλησία για να ζήσει, θέλει από τις επενδύσεις να παίρνει το εισόδημά της γιατί δουλεύει σε πάρα πολλούς τομείς και θέλει να συνεχίσει να δουλεύει.

Όπως είπε, δεν είναι μόνο θρησκευτικός οργανισμός η Εκκλησία, είναι και φιλανθρωπικός και κοινωνικός , και εθνικός και ασφαλώς θέλει σε όλους τους τομείς και τα επίπεδα να προσφέρει.

Εμφανίσεις: 77968
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!