Εορτάστηκε ο Πολιούχος Άγιος της Κυπριακής Εκκλησίας

ImageΜε ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα γιορτάστηκε και φέτος η Θρονική Εορτή της Εκκλησίας της Κύπρου, επί τη μνήμη του Αγίου Ενδόξου Αποστόλου Βαρνάβα, ιδρυτού μετά του Αποστόλου Παύλου και προστάτη της κυπριακής Εκκλησίας.

Το πρωί τελέσθηκε πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον ιερό ναό Αποστόλου Βαρνάβα Δασουπόλεως στην Λευκωσία, προϊσταμένου του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου περιστοιχιζόμενου από μέλη της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου και εκπροσώπους άλλων ορθοδόξων Εκκλησιών.

Το θείο λόγο κήρυξε, από του άμβωνος του πανηγυρίζοντος ιερού ναού, ο θεοφιλέστατος επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος.

Εξερχόμενος από τον ιερό ναό του Αποστόλου Βαρνάβα στη Δασούπολη μετά την τέλεση Αρχιερατικού Συλλείτουργου με την ευκαιρία της γιορτής του ιδρυτή της Εκκλησίας της Κύπρου Αποστόλου Βαρνάβα, ο Μακαριώτατος τόνισε ότι σήμερα «γιορτάζει η Εκκλησία μας, γιορτάζουμε τον Απόστολό μας και ευχόμεθα και προσευχόμεθα όπως μεσιτεύσει ο άγιος μας ούτως ώστε το συντομότερο δυνατόν να ελευθερωθεί η πατρίδα μας, να ελευθερωθεί το μοναστήρι και ο τάφος του, ούτως ώστε οι πιστοί μας πιο εύκολα να μπορούν να παν να προσκυνούν στο χώρο όπου ο ιδρυτής της Εκκλησίας μας άφησε την τελευταία του πνοή».

Πρόσθεσε επίσης ότι προσεύχεται όπως «αντλούμε δύναμη, θάρρος και πίστη για να βαδίζουμε εύρυθμα αυτό το δρόμο της ζωής».

Παράλληλα με ψαλμωδίες και ύμνους δοξολογίας πλημμύρισε και φέτος το κατεχόμενο μοναστήρι του ιδρυτή και προστάτη της εν Κύπρω Αγιωτάτης Εκκλησίας.

Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προέστει ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος στην παρουσία του πολιού Γέροντος και Καθηγούμενου της Ιεράς Μονής του Αποστόλου Βαρνάβα Αρχιμανδρίτη Γαβριήλ.

Παρά την παρουσία λεγομένων αστυνομικών οι εκδηλώσεις στο μοναστήρι του Αποστόλου Βαρνάβα κύλησαν χωρίς προβλήματα.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η περιφορά της εικόνας του Αγίου στους πέριξ χώρους της μονής και τον τάφο του.

Εμφανίσεις: 70431
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!