Ταμασού Ησαϊας "Πιστεύουμε ότι υπάρχει επιστροφή από τις εξαρτήσεις"

ImageΤο ΚΕΝΘΕΑ προτρέπει το κοινό να επενδύει στην πρόληψη για καταπολέμηση των ναρκωτικών, όπως αναφέρει Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΚΕΝΘΕΑ Μητροπολίτης Ταμασσού και Ορεινής Ησαΐας. 

Σε ανακοίνωσή του με την ευκαιρία της 26η Ιουνίου, Παγκόσμιας Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, ο Μητροπολίτης Ησαΐας δηλώνει ότι «για να πετύχουμε την πρόληψη θα πρέπει να έχουμε καλή επικοινωνία με τα παιδιά μας. Θα πρέπει να γνωρίζουμε τους κινδύνους, να είμαστε καλά ενημερωμένοι και προετοιμασμένοι. Πέρα από τα υλικά αγαθά τα παιδιά χρειάζονται την παρουσία μας, το διάλογο, την κατανόηση και τη στοργή. Ειδικά στην εποχή μας είναι πολύ εύκολο να ξεχάσουμε τα παιδιά μας μπροστά στην τηλεόραση ή τον υπολογιστή». 

Ο Μητροπολίτης σημειώνει ότι «θα πρέπει μπροστά στον αχανή κόσμο του διαδικτύου να εκπαιδεύσουμε τα παιδιά μας ώστε να μην είναι παθητικοί δέκτες μηνυμάτων και ιδεών, αλλά να χρησιμοποιούν κριτική σκέψη με βάση τις αρχές, τις αξίες και τις εμπειρίες τους και να αξιολογούν το περιεχόμενο των διάφορων πληροφοριών». 

Στην ανακοίνωσή του, αναφέρεται επίσης στις καινούριες ψυχοδραστικές ουσίες που εντοπίζονται από την Europol να διεισδύουν στην ευρωπαϊκή αγορά, οι οποίες σχεδόν διπλασιάζονται κάθε χρόνο. Κατά το 2010, 41 νέες ψυχοδραστικές ουσίες έχουν εντοπιστεί. 

«Οι νέες ουσίες που πλασάρονται κάθε χρόνο στην αγορά», σημειώνει ο Μητροπολίτης, «δυσκολεύουν το έργο τόσο των διωκτικών αρχών αλλά και των θεραπευτών, οι οποίοι θα πρέπει να προσαρμόζουν τις μεθόδους τους ώστε να παρέχουν βοήθεια στα εξαρτημένα άτομα. Οι δε μελλοντικές συνέπειες στην υγεία των χρηστών είναι για την ώρα άγνωστες». 

Τονίζει παράλληλα ότι σε κάθε περίπτωση η εξάρτηση μπορεί να καταδυναστεύσει τη ζωή τόσο του εξαρτημένου ατόμου, όσο και της οικογένειάς του.

«Οι απώλειες μπορεί να αφορούν τον τομέα της ψυχικής υγείας, της σωματικής υγείας, να είναι κοινωνικές, οικονομικές, επαγγελματικές. Οι εξαρτήσεις επηρεάζουν οικογένειες από όλα τα κοινωνικά στρώματα, ανθρώπους κάθε ηλικίας και μορφωτικού επιπέδου».

Ωστόσο, εκφράζει τη θέση ότι τα ναρκωτικά δεν είναι δρόμος χωρίς επιστροφή. «Εμείς πιστεύουμε ότι υπάρχει επιστροφή από τις εξαρτήσεις, μόνο που η επιστροφή είναι δρόμος δύσκολος», τονίζει. 

Ο Μητροπολίτης Ησαΐας στέλνει το μήνυμα στις οικογένειες που παλεύουν με τα ναρκωτικά ότι υπάρχει βοήθεια, υπάρχει ελπίδα. «Εάν υπάρχει ανησυχία για θέμα εξαρτήσεων στην οικογένειά σας μη διστάσετε να ζητήσετε βοήθεια. Το ΚΕΝΘΕΑ και οι Σταθμοί του παραμένουν στο πλευρό σας», καταλήγει.

Εμφανίσεις: 84270
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!