Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Κύπρου με Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο

5084Η Α. Μ. ο  Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. κ. Χρυσόστομος συναντήθηκε σήμερα Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2011, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, με την Α. Σ. τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. κ. Δημήτριο, που πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κύπρο.

Μετά το πέρας της συζήτησης, ο  Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. κ. Χρυσόστομος εξέφρασε τη χαρά του, για την επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. κ. Δημητρίου στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου και είπε ότι ανταλλάχθηκαν απόψεις κυρίως για εκκλησιαστικά θέματα.

Ο Μακαριώτατος σημείωσε ότι "μας δόθηκε η ευκαιρία να ευχαριστήσουμε τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής και διά του Αρχιεπισκόπου την ομογένειά μας, η οποία πάντοτε επιδεικνύει ζωηρότατο ενδιαφέρον για το Εθνικό θέμα, προκειμένου να επιτευχθεί ό,τι καλύτερο, για το νησί και το λαό μας".

Καταλήγοντας, ο Μακαριώτατος πρόσθεσε πως "ό,τι εμείς δεν μπορούμε να τους αντιπροσφέρουμε παρακαλούμε το Θεό να παρέχει πολλαπλαπλασίως, τόσο στην Ιερά Αρχιεπισκοπή της Αμερικής, όσο και στους ομογενείς, οι οποίοι συνεργάζονται με την Εκκλησία της Αμερικής, προσφέρουν και αγωνίζονται αδιάκοπα".

Τέλος, ο Μακαριώτατος διαβεβαίωσε τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής ότι "η Εκκλησία της Κύπρου θα βρίσκεται πάντοτε κοντά στους ομογενείς και στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Αμερικής, με τους οποίους θα συνεργαζόμαστε για το καλό του λαού και της πατρίδας μας".

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής εξέφρασε ευγνωμοσύνη για την ευκαιρία που του δόθηκε να βρεθεί στη νήσο μας και να συναντηθεί με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου στην Ιερά Αρχιεπισκοπή. Αναφερόμενος στο πρόσωπο του Μακαριωτάτου, ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος τον χαρακτήρισε εξαιρετικό ποιμενάρχη, με πολύ σημαντικό ρόλο στις διορθόδοξες σχέσεις και διεργασίες και στην πανορθόδοξη προσέγγιση.

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής αναφέρθηκε επίσης και στο ρόλο της κυπριακής παροικίας στην Αμερική, σε ό,τι αφορά την προβολή της ορθοδοξίας, του ελληνικού πολιτισμού και φυσικά του κυπριακού προβλήματος.

Τόνισε ότι η κυπριακή παροικία στην Αμερική είναι «δυναμική και πάντοτε παρούσα στο μεγάλο έργο, το οποίο προσπαθούμε να κάνουμε στην Αμερική προβάλλοντας την ορθοδοξία και τον παγκόσμιο ελληνισμό».

Η ομογένεια της Αμερικής, είπε, και ιδιαίτερα η κυπριακή, «είναι σε μια συνεχή επαγρύπνηση και σε μια μάχη άνευ διακοπής, για την προώθηση σωστής λύσης στο Κυπριακό. Τα αποτελέσματα δεν είναι ανάλογα της τεράστιας προσφοράς, αλλά τα αποτελέσματα δεν εξαρτώνται από την προσπάθεια και την προσφορά την ανθρώπινη, διότι παρεμβαίνουν πολλές και ποικίλες δυνάμεις, για λύση σύνθετων προβλημάτων, όπως το Κυπριακό».

Στη συνέχεια, ο Μακαριώτατος παρέθεσε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή γεύμα προ τιμή του Σεβασμιωτάτου.

Σ’ αυτό παρακάθησαν, μεταξύ άλλων, οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Καρπασίας κ. Χριστοφόρος και Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, η Α. Ε. ο Πρέσβης της Ελλάδας κ. Βασίλης Παπαϊωάννου, η Α. Ε. ο Πρέσβης των Η.Π.Α. κ. Frank C. Urbancic και τα μέλη της συνοδείας του Αρχιεπισκόπου Αμερικής.

Επίσης, παράλληλα έφθασε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή και η χορωδία της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Η χορωδία, η οποία αποτελείται από παιδιά σχολικής ηλικίας, έχει ήδη παρουσιάσει μια υπέροχη μουσική παράσταση στην Κωνσταντινούπολη προς τιμήν των 20 ετών Πατριαρχίας της Α.Θ.Π. Πατριάρχη κ .κ. Βαρθολομαίου. Τα παιδιά έλαβαν τις ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου, ο οποίος, στη συνέχεια, παρέθεσε γεύμα προς τιμή τους, σε εστιατόριο της Λευκωσίας.

Η εν λόγω χορωδία θα τραγουδήσει και αύριο Παρασκευή, 8 Ιουλίου, στο Προεδρικό Μέγαρο. Ακολούθως, θα ταξιδέψει στην Ελλάδα για μια ακόμη συναυλία. Η περιοδία των παιδιών έχει χαρακτήρα εκπαιδευτικό και πολιτιστικό, αφού τραγουδούν, προκειμένου να προβληθούν αξίες ορθοδοξίας και ελληνισμού.

amerikis-kiprou

amerikis-kiprou1

5088

Εμφανίσεις: 78710
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!