Το μνημόσυνο για τα θύματα του πραξικοπήματος του 1974

ImageΗ Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου ανακοινώνει ότι το επίσημο μνημόσυνο στη Λευκωσία για όσους έπεσαν κατά τη διάρκεια του προδοτικού πραξικοπήματος του 1974, προς προάσπιση της νομιμότητας και της δημοκρατίας, θα γίνει την Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2011 και ώρα 8.30΄π.μ., στον ιερό ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης του κοιμητηρίου.

Τούτου θα προστεί η Α.Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος. Θα παραστούν η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας και οι άλλες πολιτικές και στρατιωτικές αρχές της νήσου.

Επιμνημόσυνο λόγο θα εκφωνήσει ο Έντιμος Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Δημήτρης Ηλιάδης.

Μετά την τέλεση του μνημοσύνου στον ιερό ναό, θα τελεσθεί από τον Μακαριώτατο τρισάγιο στους τάφους των πεσόντων, όπου και θα γίνει κατάθεση στεφάνων.

Μνημόσυνα για όσους έπεσαν κατά τη διάρκεια του πραξικοπήματος, προς προάσπιση της νομιμότητας και της δημοκρατίας, όπως επίσης και για τους Εθνομάρτυρες της 9ης Ιουλίου 1821, θα τελεσθούν μεθαύριο Κυριακή, 10 Ιουλίου 2011, και σε όλους τους ιερούς ναούς της νήσου.

Τα μέλη της Ιεράς Συνόδου θα προστούν των μνημοσύνων στους ιερούς ναούς, στους οποίους θα λειτουργήσουν.

Εμφανίσεις: 53949
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!