Σε οικονομικά αδιέξοδα η Κύπρος, δηλώνει ο Αρχιεπίσκοπος

chrysostomos_bΗ Κύπρος βαδίζει σε φοβερά οικονομικά αδιέξοδα και όλοι πρέπει να συνεισφέρουν για να μην οδηγηθεί η κυπριακή οικονομία σε επιτήρηση, δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος.

Σε ερώτηση αν πιστεύει ότι για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση θα πρέπει να παραιτηθεί ο πρόεδρος Χριστόφιας, ο κ. Χρυσόστομος είπε ότι «η πολιτική κατάσταση στην Κύπρο δεν είναι καθόλου καλή». Εκείνο που βλέπω να εξελίσσεται, πρόσθεσε, είναι ότι η οικονομική κατάσταση «θα αποβεί χειρότερη από την πολιτική».

Ο κ. Χρυσόστομος υποστήριξε ότι τη σοβαρότητα της κατάστασης «δεν την έχουν ίσως αντιληφθεί ούτε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, ούτε η κυβέρνηση, ούτε οι αρχηγοί των κομμάτων και οι οικονομολόγοι».

Ο αρχιεπίσκοπος μετέβη σήμερα στην Αθήνα για την κηδεία του στρατηγού Πλούτωνα Χουχουλή, ο οποίος ήταν επικεφαλής των πολεμικών επιχειρήσεων Τυλληρίας την περίοδο του 1964.

«Θαυμάσαμε το στρατηγό για το θάρρος του, για την οξυδέρκεια που είχε, για τους σχεδιασμούς που έκανε και για την όλη επιτυχία τότε, γιατί πολεμούσαμε άνισα. Τότε είχε μόλις ιδρυθεί η Εθνική Φρουρά, οι πάντες ήταν άπειροι και οι επιτυχίες οφειλόντουσαν στο στρατηγό, που ήταν εμπειροπόλεμος, ήξερε καλά την τέχνη του πολέμου και άφησε εποχή και ευγνώμονα πάντοτε στρέφαμε τη σκέψη μας προς τον αυτόν, που τα δύο τελευταία χρόνια ήταν κλινήρης», ανέφερε ο κ. Χρυσόστομος.

Εμφανίσεις: 54049
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!