Ο Αρχιεπίσκοπος προσπαθεί να ποδηγετήσει την πολιτική ζωή

ImageΑυτό που επιχειρεί να κάνει ο Αρχιεπίσκοπος, δεν συμβαίνει σε κανένα κοσμικό κράτος στον κόσμο, που έχει ως βασικότατη αρχή τον πλήρη διαχωρισμό κράτους και Εκκλησίας, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου, σχολιάζοντας δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Κύπρου, Χρυσόστομου Β΄.

Ο κ. Στεφάνου είπε ότι οι νέες δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Κύπρου αναφορικά με το κυπριακό και τις προεδρικές εκλογές του 2013 «επιβεβαιώνουν ξανά ότι ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας δεν επιχειρεί απλά επέμβαση στα πολιτικά πράγματα του τόπου, αλλά επιχειρεί να ποδηγετήσει την πολιτική ζωή του τόπου καθορίζοντας τη γραμμή πλεύσης στο Κυπριακό, κάνοντας επαφές και φτιάχνοντας συμμαχίες με πολιτικά κόμματα για τις επόμενες προεδρικές εκλογές.

«Αυτό που επιχειρεί να κάνει ο Αρχιεπίσκοπος, δεν συμβαίνει σε κανένα κοσμικό κράτος στον κόσμο που έχει ως βασικότατη αρχή τον πλήρη διαχωρισμό κράτους και Εκκλησίας.stefanou

Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν είναι μόνο κοσμικό κράτος, είναι και κράτος δικοινοτικό, όπως καθορίζει το Σύνταγμα, το οποίο όλοι πρέπει να σέβονται περιλαμβανομένου και του Αρχιεπισκόπου», σήμειωσε ο κ. Στεφάνου και κάλεσε τα κόμματα να τοποθετηθούν αν είναι διατεθειμένα να εκχωρήσουν ολόκληρο ή μέρος του ρόλου τους στον Αρχιεπίσκοπο.

«Τελικά τα κόμματα και όλοι θα πρέπει να απαντήσουν: Είμαστε ή δεν είμαστε ευρωπαϊκό κράτος;», κατέληξε ο κ. Στεφάνου.

Απάντηση Αρχιεπισκόπου Κύπρου:

Η Εκκλησία ουδέποτε επιχείρησε να ποδηγετήσει την πολιτική ζωή του τόπου, απάντησε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος στις χθεσινές επικρίσεις της κυβέρνησης και κομμάτων για τις δηλώσεις του, ότι μετά τις δημοτικές εκλογές θα παρουσιάσει στο λαό σχέδιο λύσης του Κυπριακού και θα τον καλέσει να επιλέξει υποψήφιο για την Προεδρία της Δημοκρατίας, μέσα από κατάλογο προσωπικοτήτων.

Ξεκαθαρίζοντας ότι η Εκκλησία δεν ενδιαφέρεται για την πολιτική, αλλά μόνο για το εθνικό θέμα, ο Μακαριότατος είπε ότι οι προσπάθειές του γίνονται για την ενότητα και ότι εθελοτυφλούν όσοι πιστεύουν ότι θα έρθει μόνο με λόγια.

Η ενότητα, είπε, επέρχεται με ομόφωνη εθνική γραμμή.

Οι προσπάθειες της Εκκλησίας, ανέφερε ο προκαθήμενός της είναι να βρεθεί ομόφωνη εθνική γραμμή, ώστε ο λαός να εργαστεί για να μην τουρκοποιηθεί η πατρίδα μας.

Διερωτήθηκε ακόμη γιατί ανησυχούν ορισμένοι, τους οποίους συμβούλευσε να κοιμούνται ήσυχα.

«Η Εκκλησία», είπε ο Αρχιεπίσκοπος, «δεν ενδιαφέρεται για θέσεις και αξιώματα, αλλά έχει μεγάλο έργο και δεν καταπιάνεται με αυτά τα ευτελή».

Εμφανίσεις: 56317
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!