Kύπρου: «Η Τουρκία θα φωνάξει, θα γαβγίσει και στο τέλος θα σιωπήσει»

kiprou1Μοναδική ευκαιρία για την σωστή επίλυση του Κυπριακού, θεωρεί την παρούσα συγκυρία, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος. Ο Μακαριώτατος προέβη σε δηλώσεις, αμέσως μετά την τέλεση αγιασμού στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Λευκωσίας, όταν κλήθηκε από τους εκπροσώπους των Μέσων Ενημέρωσης, να σχολιάσει τους ισχυρισμούς των Τούρκων ότι θα δημιουργηθούν δυσκολίες στην επίλυση του Κυπριακού, λόγω της έναρξης ερευνών για την εξόρυξη υδρογονανθράκων.

«Είναι η μοναδική ευκαιρία μετά από τόσα χρόνια που μας δίνεται για να λύσουμε το Κυπριακό σωστά. Αν οι Τουρκοκύπριοι θέλουν τα αγαθά που μας έστειλε ο Θεός, και κατά το δη λεγόμενο να αρχίσει να βαρεί το πουγκί τους, οφείλουν να έρθουν να συνεργαστούν, και αυτοί πρέπει να διώξουν και τους έποικους και τα τουρκικά στρατεύματα», τόνισε.

«Είναι η στιγμή, που πρέπει να συμμαχήσουμε με τους Τουρκοκύπριους ούτως ώστε να πετύχουμε μια σωστή λύση για το καλό όλων μας. Αυτό είναι το συμφέρον των Τουρκοκυπρίων αυτή τη στιγμή και το συμφέρον όλου του κυπριακού λαού», κατέληξε.

Σε σχέση με τις τουρκικές απειλές εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της για εκμετάλλευση των φυσικών πόρων εντός της ΑΟΖ της, ο Αρχιεπίσκοπος υπογράμμισε ότι οι Τούρκοι κάνουν τις δηλώσεις αυτές για «ψυχολογικούς λόγους, κι αν πάρουν κάτι, πήραν».

«Δεν θέλω να πιστεύω ότι είναι τόσο δυνατοί που θα μπορούσαν να κάνουν σκέψη να κτυπήσουν μια εταιρεία αμερικανικών συμφερόντων. Δεν νομίζω ότι θα έφταναν σε αυτό το σημείο. Το αποκλείω καθ’ ολοκληρία», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος για να σημειώσει στην συνέχεια ότι, «η Τουρκία θα φωνάξει, θα γαβγίσει και στο τέλος θα σιωπήσει».

«Σίγουρα δεν αρέσει στους Τούρκους και στον Πρωθυπουργό της Τουρκίας, που τον χαρακτηρίζω και ξύπνιο και ευέλικτο και χαρισματικό ηγέτη, αλλά του λείπουν οι δημοκρατικές αρχές» ανέφερε. Ο Τούρκος Πρωθυπουργός, συνέχισε ο Κύπρου Χρυσόστομος, «αισθάνεται ότι η χώρα του είναι μεγάλη και εκσφενδονίζει απειλές κάθε λίγο και λιγάκι στη μικρή Κύπρο».

Ερωτηθείς αν τον τρομάζουν οι τουρκικές απειλές, ο Αρχιεπίσκοπος απάντησε αρνητικά, για να προσθέσει ότι δεν τις λαμβάνει υπόψη διότι, όπως είπε, «δεν μπορούν να υλοποιηθούν». Αν η Τουρκία, πρόσθεσε, «θέλει να περνά καλά με τους Ευρωπαίους και τους Αμερικάνους, καλά κάνει να προσγειωθεί και να μην πετά στα σύννεφα, γιατί όσο πιο ψηλά πετά, τόσο η πτώση θα είναι μεγαλύτερη».

Εμφανίσεις: 71862
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!